Jean-Claude Juncker anunţă componenţa viitoarei Comisii Europene .Corina Creţu, desemnată comisar european pentru Politică Regională.

Preşedintele ales al Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, anunţă numele celor 28 de comisari şi portofoliile repartizate. Corina Creţu a fost numită comisar european pentru Politică Regională. Anunţul a fost făcut pe site-ul Comisiei Europene.JUNCKER EXCLUT UNE AUGMENTATION DES PLANS DE RELANCE EUROPÉENS
Francezul Pierre Moscovici a fost numit comisar european pentru Afaceri Economice, Taxare şi Uniunea Vamală, britanicul Jonathan Hill a primit portofoliul Serviciilor Financiare, Stabilităţii Financiare şi Pieţelor de Capital, iar germanul Gunther Oettinger se va ocupa de Economia digitală şi Societate.
Olandezul Frans Timmermans a fost desemnat prim-vicepreşedinte responsabil cu Reglementarea, Relaţiile Interinstituţionale, Statul de drept şi Carta Drepturilor Fundamentale.
Candidata desemnată de Bulgaria, Kristalina Gheorghieva, va fi vicepreşedinte pentru Buget şi Resurse Umane.

Comisarul desemnat de Spania, Miguel Arias Cañete, va fi responsabil cu Acţiunea Climatică şi Energia, suedeza Cecilia Malmström va fi responsabilă de Comerţ, iar daneza Margrethe Vestager se va ocupa de Concurenţă.

Italianca Federica Mogherini va fi vicepreşedinte şi Înalt Reprezentant al UE pentru Afaceri Externe şi Politică de Securitate.

Jean-Claude Juncker a anunţat, vineri, lista membrilor viitorului Executiv european, după ce a purtat discuţii cu candidaţii propuşi de statele membre UE. Pe listă se află şi nouă femei, la fel ca în actuala Comisie, număr cerut de preşedintele Parlamentului European, Martin Schulz, care a precizat, recent, că nu va aproba o Comisie în care femeile nu sunt reprezentante corespunzător.

PREŞEDINTELE COMISIEI

Jean-Claude JUNCKER, Luxemburg

VICEPREŞEDINŢII COMISIEI

Prim-vicepreşedinte: Frans TIMMERMANS, Olanda

Politică externă – Federica MOGHERINI, Italia

Buget şi Resurse Umane – Kristalina GEORGIEVA, Bulgaria

Piaţa digitală – Andrus ANSIP, Estonia

Uniunea Energetică – Alenka BRATUSEK, Slovenia

Euro şi Dialog Social – Valdis DOMBROVOSKIS, Letonia

Ocuparea forţei de muncă şi investiţii – Jyrki KATAINEN, Finlanda

COMISARI EUROPENI

Politici Regionale – Corina CREŢU, România

Justiţie – Vera JOUROVA, Cehia

Stabilitate financiară – Jonathan HILL, Marea Britanie

Afaceri economice şi monetare – Pierre MOSCOVICI, Franţa

Comerţ – Cecilia MALMSTROM, Suedia

Agricultură – Phil HOGAN, Irlanda

Competiţie – Margrethe VESTAGER, Danemarca

Piaţa internă – Elżbieta BIENKOWSKA, Polonia

Politica de vecinătate şi Extindere – Johannes HAHN, Austria

Pe lista echipei lui Juncker se află nouă femei, la fel ca în actuala Comisie, număr cerut de preşedintele Parlamentului European, Martin Schulz, care a precizat, recent, că nu va aproba o Comisie în care femeile nu sunt reprezentante corespunzător.
Din cei 28 de comisari, 15 aparţin dreptei şi centrului-dreapta, opt sunt din partea socialiştilor şi cinci sunt din partea liberalilor.

sursa: mediafax.ro

Adauga un comentariu

*