Retete delicioase de gatit in septembrie

pui-pe-pat-de-legume_size5Se aduna cele mai bune ingrediente de toamna si sa ne apucam de cele mai deliciose retete.

Legume de toamna

Ingrediente: ierburi aromate (cimbru, oregano, rozmarin), piper, patrunjel proaspat, tocat, sare, ulei de masline, 1-2 lingurite otet balsamic , 1 mix de legume morcovi ceapa, usturoi, cartofi, ciuperci si 900g carne de pui (pulpe si copane).
Metoda de preparare:

Preincalzeste cuptorul la 220 grade Celsius.

Intre timp, spala cu pregateste legumele pe care le vei folosi. Taie-le in bucati mai mici, cat pentru o imbucatura. Pune-le in tava si stropeste-le cu ulei de masline, otet balsamic, sare, piper si ierburi aromatice.

Peste patul de legume, aranjeaza bucatile de pui, dupa ce le-ai uns cu ulei de masline si le-ai condimentat cu sare si piper.

Lasa totul la cuptor o ora, pana ce puiul este gata. Apoi, scoate-l pe un platou si lasa-le sa stea putin inainte de a le servi.

Amesteca legumele si mai coace-le 5-10 minute daca este nevoie. Serveste-le cu patrunjel proaspat deasupra.

18Struguri

Ingrediente:  1/2 linguri zeama de lamaie, sare, 2 linguri ulei de masline extra virgin, 170g feta, 150g salata verde , 450g struguri negri taiati in jumate si piper.

Metoda de preparare:

Intr-un bol mare, amesteca uleiul, sucul de lamaie, sarea si piperul. Adauga strugurii, salata, branza feta si amesteca-le bine.

salata-se-somon-afumatCastraveti

Ingrediente: 200g somon afumat feliat, 1 mar Granny Smith feliat subtire, 2 legaturi creson , 3 castraveti , 1 lingurita chimen, 2 linguri suc de lamaie, 3 linguri salota (hasma) tocata, 3 linguri ulei de masline, sare si piper.
Metoda de preparare:

Amesteca uleiul, sucul de lamaie, salota tocata si semintele de chimen intr-un bol si condimenteaza cu sare si piper.

Curata castravetii si cu ajutorul unui curatator de legume taie fasii pe lungime.

Aseaza intr-un bol mare castravetii, cresonul si feliile de mere. Amesteca si adauga fasii de somon afumat. Toarna dressingul pregatit mai devreme deasupra lor.

salata-cu-ardei-copt-ansoa-si-fasole-boabe_size5Fasole

Ingrediente: 2 linguri parmezan ras, 300g rucola, 1/2 legatura patrunjel tocat, 400g fasole boabe (alba) din conserva, 3 linguri ulei de masline, 2 linguri otet de vin rosu, 1 catel usturoi tocat, 2 fileuri ansoa tocate marunt, piper, 4 bucati ardei gras rosu si sare.
Metoda de preparare:

Coace ardeii garsi pe flacara, la aragaz, timp de 10 minute. Pune-i pe o farfurie, acopera-i cu un capac si lasa-i sa se raceasca.

Curata-i de coaja, taie-i in fasii si curata-i de seminte. Pune-i intr-un platou, condimenteaza-i cu sare si piper.

Amesteca ansoa cu usturoiul, otetul, uleiul si patrunjelul. Adauga fasolea scursa si amesteca. Condimenteaza cu sare si pier.

Pune tot amestecul peste ardei, adauga parmezan ras si frunze de rucola.

 

 

Adauga un comentariu

*