Secretele oamenilor care nu se îngrașă

s560x316_slabaAvem impresia că mănâncă tot ce-și doresc, la orice oră din zi și din noapte, nu se omoară cu sportul, iar silueta lor rămâne intactă. Însă nu este chiar așa, căci există câteva secrete care-I fac pe oamenii slabi să rămână așa pe tot parcursul vieții.

Sunt atenți la ce mănâncă

Persoanele slabe sunt atente la ceea ce mănâncă, nu în sensul că stau să numere fiecare calorie pe care o au în farfurie, dar nu fac excese și sunt atenți să nu consume mâncăruri care nu îngrașă. Au un meniu diversificat și sunt persoane care mănâncă multe fructe, legume și porții care nu conțin multe proteine.

Au părinți slabi, și genele sunt doar parțial responsabile

Probabil doar la 30% dintre „slăbănogi” este o moștenire genetic, la restul este vorba despre mediul în care trăiesc, spune James O. Hill, director la Centrul pentru Nutriție de la Universitatea din Colorado.

„Dacă ai crescut mâncând sănătos și făcând sport și ai continuat să ai aceste obiceiuri și la maturitate, asta înseamnă că ai toate șansele să rămi slab pe tot parcursul vieții”, spune acesta.

Nu sar peste mese

Cele 3 mese principale și două gustări, între ele, se numără printre secretele oamenilor care nu au probleme cu greutatea. Totodată, când simt că s-au săturat, aceștia se opresc din mâncat, oricât de bună ar fi friptura  pe care o au în farfurie. Nici nu au obiceiul de a da câte o raită la frigider în toiul nopții și nici nu se consolează în porții de mâncare și în dulciuri când au o problemă.

Sunt persoane active

Sunt acei oameni care se rotesc de pe un picior pe altul, care au tot timpul energie și preferă să meargă pe jos spre casă, cel puțin două-trei stații de autobuz. Acest lucru îi ajută să ardă calorii care, astfel, nu mai au timp să se depună nici pe burtă, nici pe coapse sau pe picioare.

Iau măsuri imediat, dacă se îngrașă

În caz că kilogramele nedorite încep să apară, persoanele care au o siluetă de invidiat încep rapid să ia măsuri. Fie că aleg sportul, fie o dietă ușoară, acestea fac rapid tot posibilul să ajungă la silueta inițială.Totodată, au grijă să nu se înconjoare de tentații culinare și nici nu apelează la diete drastice.

Adauga un comentariu

*