Extractul din frunze de măslin, beneficii pentru sănătate

Frunze de MaslinCu toții știm că uleiul de măsline are o mulţime de beneficii pentru sănătate, însă un nou studiu arată că antioxidanţii din frunzele de măslin sunt cei mai puternici antioxidanţi descoperiţi până în prezent.

Compuşii care se găsesc în frunzele de măslin reduc presiunea sângelui şi nivelul colesterolul „rău”. Oleuropeina conţinută este un puternic agent antioxidant, care acţionează în acelaşi mod ca şi flavonidele ce se găsesc în anumite plante. Cele mai multe dintre cercetările care au avut ca subiect extractul din frunze de măslin s-au axat pe calităţile antivirale, antibacteriene şi antifungice ale acestuia.

Oleuropeina este cea care stimulează activitatea sistemului imunitar, ajutând organismul să acţioneze împotriva a numeroase probleme de natură virală, cum ar fi scăderea colesterolului rău, tratarea diabetului şi până la lupta împotriva cancerului.

Produsul din frunze de măslin este indicat, datorită calităţilor antioxidante, şi persoanelor sănătoase, care fac mult sport, acestea fiind mai expuse distrugerii celulelor. Proprietăţile antioxidante sunt mai puternice decât ale ceaiului verde, însă au fost promovate mai puţin.

extract-frunze-de-maslinExtractul de măslin este un puternic antiviral deoarce interferează cu abilitatea de a produce aminoacizi care sunt esenţiali pentru replicarea virală. De asemnea previne extinderea, înmugurirea sau ataşarea la membrana celulară. Acest lucru împiedică virusul să penetreze suprafaţa externă a celulei şi astfel să muteze ADN-ul. Extractul din frunze de măsline are de asemenea abilitatea de a penetra direct o celulă infectată viral şi să oprească procesul de înmulţire virală.

Extractul protejează pereţii vaselor de sânge şi s-a demonstrat că are efect în prevenirea bolilor coronariene ale inimii, dar şi în ateroscleroze.

Compuşii din frunza de măslin sunt solubili în apă, aşa că vă puteţi bucura de calităţile acestora şi sub formă de ceai. De obicei, frunzele de măslin se fierb la foc mic pentru puţin timp, apoi se lasă să se infuzeze în apă fierbinte, după ce aţi acoperit vasul. Ceaiul e surprinzător de gustos, poate uşor amar pentru preferinţele unora, dar puteţi corecta această neplăcere cu o felie de lămâie sau cu puţin ghimbir.

Acest extract din frunze de măslin se găseşte în majoritatea farmaciilor naturiste, atât în formă solidă, cât şi lichidă, fiind recomandat pentru o mulţime de afecţiuni precum hipertensiune, artroscleroză, TBC, pneumonie, toxiinfecţie alimentară, hepatită virală, diabet şi multe altele.

Adauga un comentariu

*