O NOUĂ ȘCOALĂ DE VARĂ FINANȚATĂ DE DEPARTAMENTUL DE STAT AL S.U.A.

DSC_0510În intervalul 2–7 septembrie 2014, Casa Corpului Didactic ”Grigore Tabacaru” Bacău va organiza, în cadrul proiectului English Access Microscholarship Bacau Program, Şcoala de vară ”A Better Way to the Future – The Access Microscholarship Summer Camp (Access to a Better Future through English)”.

Deschiderea oficială a avea loc miercuri, 3 septembrie 2014, la ora 09.30, în Sala de conferințe a I.S.J. Bacău.

Invitaţi speciali sunt profesorii americani, Kate Mulvey – English Language Fellow University of Pristina and American Corner Pristina, Kosovo şi Daniel Perez – English Language Fellow Prague.

DSC_0512Cu acestă ocazie oaspeţii vor susţine o serie de conferinţe, pentru cei 40 de elevi băcăuani şi craioveni, participanţi la eveniment.

Întâlnirile, care se vor desfăşura la Centrul ”American Corner Bacău”, pe parcursul a 30 de ore, presupun: secvenţe dedicate cunoaşterii civilizaţiei şi culturii americane, vizionarea unor filme cu personalităţi feminine, prezentarea obiceiurilor, sărbătorilor şi tradiţiilor americane, informaţii referitoare la arta culinară, dezbateri pe probleme de mediu, prezentarea unor celebrităţi americane, dar şi diferite alte activităţi outdoor.

Programul este finanţată direct de Departamentul de Stat, prin Ambasada S.U.A. de la Bucureşti, fiind considerat un proiect de succes.

DSC_0550Casa Corpului Didactic ”Grigore Tabacaru” Bacău, beneficiară a proiectului, va organiza în cadrul acestuia, la Iași  și o excursie tematică, de asemenea cu un  program instructiv-educativ complex.

Participanții la aceste activități vor beneficia de gratuitate, primind totodată cărți și diferite alte materiale informative.

La final, elevilor care au parcurs programul, le vor fi înmânate certificate, oferite de Departamentul de Stat al SUA, prin Ambasada SUA de la București, dar și diplome, din partea Centrului ”American Corner Bacău”.

Instituţia băcăuană promovează în parteneriat cu Ambasada S.U.A. un set de programe culturale şi educaţionale reprezentative, care se desfășoră prin Centrul American Corner Bacău”, Centrul Regional de Resurse pentru Educaţia Civică, şi prin Centrul Regional pentru Studierea Holocaustului.

O parte dintre acestea sunt finanţate direct de Departamentul de Stat, prin Ambasada S.U.A. de la Bucureşti, fiind considerate proiecte de succes.

DSC_0514Proiectului English Access Microscholarship Bacau Program a debutat în noiembrie 2013 și se va finaliza în decembrie 2015, la el participând 20 de liceeni din județul nostru.

În intervalul 20 – 27 iunie 2014, în cadrul acestuia, profesorul american Ilse Agnes Houle, Senior English Language Fellow al Ambasadei S.U.A. la București, a susținut o serie de conferințe.

„Ne așteptăm ca la sfârșitul acestui proiect de anvergură, elevii noștri, principalii beneficiari ai acestuia să-și îmbunătățească vizibil nivelul de comunicare orală și scrisă în limba engleză, să acumuleze un set de cunoștințe de bază, să înțeleagă cultura și modul în care funcționează societatea americană, și, poate, ce este cel mai important, să traverseze o experiență educațională inedită.

Nu în ultimul rând acest program le va ușura elevilor participanți, accesul la studii universitare, în condițiile în care aceștia intră în contact direct cu profesori de peste Ocean.

Așadar, suntem onoraţi de interesul sporit pe care Ambasada S.U.A. îl manifestă faţă de C.C.D. Bacău. Această situaţie ne obligă să continuăm şi să dezvoltăm parteneriatul cu americanii.”, ne-a informat prof. Gabriel Stan, directorul C.C.D. Bacău.

Adauga un comentariu

*