Campania de solidaritate socială “Din inimă pentru inimi” in contextul zilei de 13 Septembrie – “Ziua Pompierilor din România”

pompieri-600x360Astăzi, aproape că nu există evenimente care pun în pericol viaţa omului şi la care pompierii militari să nu fie solicitaţi. Pompierul e prezent nu doar ca să salveze, ci şi să înţeleagă și să aline suferinţa celui care l-a chemat în ajutor. Astfel, înscriindu-se pe această traiectorie, cadrele Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Maior Constantin Ene” al judeţului Bacău (I.S.U.J. Bacău) vor dona sânge, atât de necesar în cazul unor intervenţii chirurgicale.

În contextul zilei de 13 Septembrie – “Ziua Pompierilor din România”, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Maior Constantin Ene” al judeţului Bacău va desfășura, în perioada 04.09 – 19.09.2014, pentru a doua oară în acest an, campania de solidaritate socială “Din inimă pentru inimi”. Această campanie are drept scop ajutorarea semenilor noştri aflaţi la nevoie, prin donarea benevolă de sânge.

Personalul medical din cadrul Centrului Judeţean de Transfuzie Sanguină va trece pragul unității noastre, unde pompierii băcăuani vor dona sânge. Gestul umanitar, pe care militarii îl vor face, vine în sprijinul Centrului Judeţean de Transfuzie Sanguină, care nu de puţine ori s-a confruntat cu o lipsă acută de sânge.

Această activitate nu este una singulară, cadre ale I.S.U.J. Bacău luând parte şi în trecut la asemenea acţiuni, ori de câte ori a fost nevoie. Cu toate că motivaţia profesională oferită de vieţile salvate zi de zi reprezintă pentru pompierii militari o „medalie”, acest moment marchează şi dovedeşte solidaritatea faţă de semeni.

Prin gestul lor, cadrele Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Maior Constantin Ene” al judeţului Bacău doresc să facă un lucru demn de urmat de către populaţia judeţului Bacău și să conștientizeze comunitatea cu privire la importanța donării de sânge.

Adauga un comentariu

*