Şcoala Naţională de Pregătire a Agenţilor de Penitenciare Târgu − Ocna, festivitatea de absolvire a promoţiei 2013 −2014

DSC_0310In Piaţeta Primăriei oraşului  Târgu-Ocna a avut loc festivitatea de absolvire a Şcolii Naţionale de Pregătire a Agenţilor de Penitenciare, Promoţia ,,Constantin Brâncoveanu”, cu un număr de 202 de absolvenţi (162 băieţi şi 30 fete din România şi 10 absolvenţi din Republica Moldova) .

În oraşul Tîrgu Ocna se află singura instituţie de învăţământ din subordinea Ministerului Justiţiei din România care asigură  şcolarizarea agenţilor de penitenciare, prin cursuri cu durata de un an şi totodată ne mândrim cu faptul că, începând cu data de 29 aprilie 2013, Şcoala Naţională de Pregătire a Agenţilor de Penitenciare a obţinut acreditarea Ministerului Educaţiei Naţionale ca instituţie de învăţământ, postliceal militar,  moment care semnifică începutul unei noi etape de dezvoltare şi modernizare instituţională, prin alinierea procesului de învăţământ la standardele impuse la nivel naţional şi european, reprezentând totodată recunoaşterea calităţii sistemului de pregătire asigurat de către instituţie.

DSC_0271Este primul an în care festivitatea a fost organizată în comunitate, ținând cont de faptul că şcoala este o instituţie importantă a orașului Tîrgu Ocna, iar viitorii funcţionari publici cu statut special, vor desfăşura un serviciu public  în beneficiul cetăţenilor, fiind parte integrantă a sistemului de apărare, ordine publică şi securitate naţională.

La acest eveniment au participat reprezentanţi ai Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, respectiv, Directorul general – comisar şef de penitenciare Cătălin Claudiu BEJAN, directorul Direcţiei Management şi Resurse Umane – comisar şef de penitenciare Gheorghe IFTINCA,din partea Departamentului Instituţiilor Penitenciare din Republica Moldova , Maior de justiţie Larisa FRIJA şi Locotenent de justiţie Mariana VACARCIUC,  directorii unor unităţi penitenciare , primarul oraşului staţiune Tîrgu Ocna – economist Ştefan Şilochi.

Promoţia a fost binecuvântată de către preoţi din parohiile Arhiepiscopiei Romanului şi Bacăului, părintele protopop Constantin Alupei fiind delegat din partea Preasfinţitului Episcop Ioachim BĂCĂUANUL.

Începând cu acest an promoţiile de absolvenţi ai Şcolii Naţionale de Pregătire a Agenţilor de Penitenciare Tîrgu Ocna vor primi o denumire simbolică. Prin decizie a directorului general al Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, promoţia de absolvenţi 2014 se va numi ,, Constantin Brâncoveanu”.

DSC_0307Festivitatea a avut ca momente importante citirea deciziei directorului general al Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor privind acordarea gradului profesional de agent de penitenciare absolvenţilor cursului, rostirea jurământului de credinţă, intonarea imnului naţional şi dezvelirea plăcii de onoare a Şcolii şi premierea şefului promoţiei 2013-2014.

Conducerea şcolii le-a transmis proaspeţilor absolvenţi aprecieri pentru seriozitatea şi interesul de care au dat dovadă în pregătirea profesională, pentru rezultatele pe care le-au obţinut pe timpul studiilor, pentru curajul de a alege o profesie dificilă şi solicitantă, care presupune riscuri şi provocări permanente.

 Pentru noii agenţi care au intrat acum în marea familie a lucrătorilor de penitenciare, absolvirea reprezintă un nou început. Ei vor merge în unităţile în care au fost repartizaţi, cu încrederea deplină că sunt pregătiţi să facă faţă oricăror provocări dovedind că sunt buni profesionişti, să tindă spre ţeluri mai înalte, pentru că vor lucra într-un sistem care încurajează deschis competiţia şi evoluţia în carieră.

Adauga un comentariu

*