Plante antistres

Kinesisk_te_Chinese_tea1Stresul, inamicul public al tuturor, îţi dă târcoale cel puţin de câteva ori în viaţă. Cum poate fi combătut? Iată câteva plante cu proprietăţi relaxante ce menţin starea de bine şi favorizează menţinerea calmului în condiţii de stres.

Și bucuriile ca și necazurile, neîmplinirile, supărările, eșecurile, pierderile celor apropiați, pot fi la fel de stresante și adesea devastatoare, fizic și psihic, dacă nu sțim să ne ținem sentimentele în frâu și să le dozăm. Un rol deosebit în viața fiecărui om ar trebui să-l aibă stăpânirea de sine dar și instinctul de conservare. Lupta cu sinele este extrem de grea, dar nu imposibila. Trebuie multă voință și dorință de a trăi sănătos și echilibrat într-o lume care, pe zi ce trece, devine tot mai bolnavă.

În topul plantelor cu rol antistres se situează sunătoarea. Este recomandă sub formă de infuzie: o lingură de plantă la o cană cu apă. Dacă gustul amărui vă deranjează, puteţi să îndulciţi ceaiul cu miere.

Roiniță – ajută la îmbunătățirea stării de spirit, are efect sedativ și antidepresiv și constituie o sursă naturală de vitamina C.

Valeriana – este renumită pentru proprietatea de a relaxa sistemul nervos central, ajută la o adormire rapidă și la un somn profund în timpul nopții.

imagesTalpa-gâștei – susține activitatea sistemului nervos, stabilizează emoțiile reducândneliniștea, teama, nervozitatea, are acțiune analgezică și antispasmolitică.

Păducelul – contribuie la scăderea tensiunii arteriale și ideal în cazurile în care starea de stres, de nervozitate este însoţită de palpitaţii.protejează sistemul cardiovascular în situații de stres, este dovedit ca tonic cardiac, susține circulația sangvină la nivelul creierului.

Hameiul – ajută la dobândirea unui somn odihnitor, are acțiune calmantă, analgezică și constituie o bună sursă de vitamine din grupul B și E.

Însă, cu siguranţă, cel mai cunoscut remediu antistres rămâne ceaiul de tei. Eficientă este şi levănţica. Aceasta este recomandată numai adulţilor şi vârstnicilor, sub formă de infuzie, cu o linguriţă de plantă la o cană cu apă.

Adauga un comentariu

*