Masti cu fructe pentru un ten de invidiat

5-alimente-pe-care-le-poti-adauga-in-masca-pentru-fata_size8Nu sunt doar bune in farfurie, fructele pot face minuni si pentru pielea ta.

Daca te-ai saturat de cremele cu ingrediente imposibil de pronuntat si vrei sa te rasfeti, savureaza o salata de fructe in timp ce pielea ta absoarbe toate vitaminele din fructe. Iata 5 masti usor de aplicat acasa:

Banane pentru a curata tenul 

O sursa importanta de fier, magneziu si potasiu, bananele iti dau senzatia de satietate si pot reduce crampele menstruale. Efectul lor pe piele nu e nici el e ignorat: bogate in vitaminele A, B si E, actioneaza ca o crema anti-imbatranire. In piureul de la o banana adauga o lingura de ulei de masline sau de miere. Iar daca ai tenul incarcat de acnee, poti stoarce si jumatate de lamaie in piureul de banane. Las-o pe fata timp de 15 sau 20 de minute, dupa care clateste-te cu apa calduta.

Lamai pentru cicatrice 

Amesteca o cana cu apa calduta cu o lingurita de miere si sucul de la jumatate de lamaie stoarsa si bea continutul dimineata, pe stomacul gol ca sa-ti ajuti organismul sa scape de toxine. Pentru ca e un fruct cu proprietati astringente, bogat in vitamina C, lamaia iti va deschide culoarea tenului si va reduce cicatricele lasate de acnee.

imagesPapaya pentru o piele stralucitoare 

Alege un fruct copt si scoate-i pulpa. Maseaza pe pielea umeda timp de 15, 20 de minute pentru un ten reintinerit, plin de stralucire. Exfoliant natural, papaya contine o enzima care indeparteaza celulele moarte si curata tenul de impuratati. Aceasta masca functioneaza de minune pentru tenul bronzat de soare.

Mere pentru exfoliere 

Cu proprietati antioxidante, merele sunt un ingredient perfect pentru pielea imbatranita. Amesteca piureul de la jumatate de mar cu o lingura de miere, apa de trandafiri si terci de ovaz, dupa care aplica masca pe fata pentru a exfolia celulele moarte. E ideala pentru tenul sensibil, pe care-l va lasa curat si hidratat.

Capsuni pentru tenul acneic 

Ideale pentru a curata fata, capsunile indeparteaza bacteriile si praful care provoaca sau agraveaza acneea. In plus, reduc porii si iti vor lasa tenul stralucitor. Amesteca piureul de la un pumn de capsune cu o lingura de iaurt si lasa masca pe fata timp de 15 minute ca sa te convingi.

Adauga un comentariu

*