Voluntari din America au venit în Bacău să ajute o familie de vârstnici cu dizabilităţi să-şi construiască o casă

Asociaţia Habitat for Humanity Comăneşti va găzdui o echipă de 16 voluntari din SUA, care va lucra la construcţia unei case pentru o familie de vârstnici cu dizabilităţi din comună Nicolae Băcescu, Judeţul Bacău.

Voluntarii americani cu vârste cuprinse între 17- 74 ani, au venit la Bacău prin programul Global Village, program Habitat for Humanity, de găzduire a voluntarilor din întreaga lume care vin în România pentru a ajuta familiile în nevoie să-şi îmbunătăţească condiţiile de locuire. Această echipă va lucra cot la cot cu voluntarii băcăuani, timp de 5 zile, ajutând familia Biur să aibă o casă în care să-şi trăiască liniştiţi bătrâneţile. Proiectul “Niciodată nu e prea târziu!” este implementat de Habitat for Humanity Comăneşti în parteneriat cu Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Bacău.Cei 16 voluntari vor efectua următoarele tipuri de lucrări: vor turna beton, vor monta cofraje, vor face etrieri pentru structura de rezistenţă.“ Suntem foarte bucurosi sa fim aici in Bacau sa lucram impreuna cu Habitat for Humanity Comanesti, sa ajutam comunitatea sa construiasca locuinte decente. Nu doar ca am intalnit oameni minunati dar am avut ocazia sa admiram minunatele peisaje ale Romaniei” declara Ron Baesler, unul dintre voluntarii americani.Scopul acestui proiect este acela de a ajuta această familie să aibă locuinţa la care au visat timp de 40 de ani. Necesitatea unei locuinţe decente este cu atât mai mult acum, când starea lui nea Petre impune o locuinţă adaptată nevoilor sale, astfel încât acesta să nu mai fie nevoit să aştepte ore întregi disponibilitatea vecinilor sau trecătorilor pentru a-l ajuta să intre sau să iasă din casă.Totodată lansăm invitaţia tuturor celor care vor să susţină această familie, în orice mod posibil, de a ni se alătură în acest proiect îndrăzneţ. Orice tip de ajutor va contribui la schimbarea vieţii acestor oameni. “Niciodată nu e prea târziu” pentru o faptă bună!

Despre Habitat for Humanity Comăneşti

Habitat for Humanity Comăneşti este o asociaţie umanitară care îşi propune să elimine locuirea în condiţii sărăcăcioase şi lipsa de locuinţe în judeţul Bacău, să dezvolte comunităţi cu oameni aflaţi în nevoie şi să dea un exemplu pozitiv comunităţii în ceea ce priveşte voluntariatul. Doreşte să fie o punte de legătură între cel ce are şi cel mai puţin binecuvântat în viaţă, lăsând la o parte orice fel de discriminare, diferenţele etnice, religioase, culturale, sociale sau economice.

Despre Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Bacău

Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Bacău are rolul de a asigura, la nivel judeţean, aplicarea politicilor şi strategiilor de asistenţă socială în domeniul protecţiei copilului, familiei, persoanelor singure, persoanelor vârstnice, persoanelor cu handicap, precum şi a oricăror persoane aflate în nevoie.

Adauga un comentariu

*