Măști pentru mâini și unghii

metoda-zelowa-galeria-urody-arkadiusAi mereu mâinile aspre, pielea uscată și au început să apară primele semne de batrânețe?Aplică-ți săptămânal o mască din ingrediente naturale și vei vedea rapid rezultatele.

Mierea, uleiurile naturale, aloe vera, iaurtul sau sucul de lămâie sunt câteva dintre cele mai bune ingrediente pentru problemele unghiilor şi mâinilor. Învaţa cum să le foloseşti!

Hidratare şi catifelare

Pentru mâini crăpate şi piele aspră, combină câteva linguri de brânza de vaci cu puţin ulei de masline. Întinde pe mâini şi lasă 20 de minute să acţioneze. Dacă poţi, pune-ţi nişte manuşi de plastic. La final, clateşte bine.

Un alt remediu foarte bun pentru hidratarea pielii crăpate este cel din banană, unt şi miere. Piseaza cu furculiţa o jumătate de banana, adaugă o lingura de unt moale, una de miere şi subţiaza pasta cu puţin suc de lamâie. Aplică în strat gros pe mâini şi lasă 15 minute.

 Efect de albire

Ca să estompezi petele maronii de pe mâini, fă o mixtura din suc de lamâie şi iaurt. Aplică pe mâini, lasă 20 de minute, apoi clateşte.

O alta masca simpla ce te poate ajuta este să dai un cartof pe răzătoarea mică, să adaugi puţin suc de lămâie, două linguri de lapte şi una de miere, aceasta mască  poţi să o foloseşti o dată, de două ori pe săptămână.

Eficient împotriva petelor mai este şi sucul natural de ananas aplicat direct pe pete cu o discheta demachiantă.

masca-de-infrumusetare-pentru-maini-ingrijite-29256-1Exfoliere și curățare

Ca să îndepartezi celulele moarte, e bine sa îți prepari săptamânal un scrub cu care să masezi delicat suprafața mâinilor. Combină într-un bol o linguriță de unt de cocos cu două de miere. Separat, amestecă 3-4 linguri de sare cu tot atâtea de zahăr și cu puțin suc de lămâie. Combină cele doua mixturi între ele și amestecă până obții o pastă. Întinde pe mâini și masează. Lasă câteva minute, apoi clătește-te bine și hidratează cu crema ta obișnuita. O varianta mai rapida este amestecul obținut din două linguri de zahăr și sucul de la jumătate de lămâie.

Îngrijirea cuticulelor

Cuticulele au nevoie de hidratare pentru a rămâne moi și a preveni astfel ruperea lor și apariția infecțiilor. Îngrijirea lor asigură o manichiură reușită, așa că nu le neglija. Mai întâi curăță bine unghiile și spală mâinile cu un săpun hidratant. Pregatește un bol cu apă călduță, pune câteva picături de ulei esențial de lemn de trandafir și ține mâinile câteva minute în această apă. Usucă apoi pielea și aplică la baza unghiei un amestec făcut din puțin ulei de jojoba și miere. Masează bine pe cuticule, apoi lasă un timp să acționeze.

Adauga un comentariu

*