Leacuri contra înţepăturilor de INSECTE!

siteleactantari-1402839099Temperaturile verii trezesc la viaţă milioanele de insecte din jurul nostru. Dacă vreuna a reuşit să te înţepe, ai la îndemână soluţii din natură pentru a calma senzaţiile neplăcute.

Înţepăturile de insecte produc reacţii inflamatorii la substanţele introduse în organism, indiferent că este vorba de venin sau de saliva banalului ţânţar.

Ele se manifestă prin mâncărimi la locul înţepat şi prin înroşirea şi umflarea pielii. Sunt modurile prin care organismul face faţă acestor substanţe străine. Însă utilizarea remediilor din natură favorizează vindecarea şi te ajută să treci mai uşor peste supărătoarele simptome.

Gălbenelele. Gălbenelele se infuzează (5 grame de inflorescenţe uscate într-un litru de apă clocotită timp de cinci minute). Înmuiaţi şi aplicaţi comprese de 3-4 ori pe zi.

UsturoiÎn cazul înţepăturii de albine sau viespe se scoate acul cu o pensetă fină dezinfectată înainte şi apoi se dezinfectează şi locul înţepăturii . Se freacă locul cu suc de usturoi.

Oțet de mere. Oțetul de mere acționează imediat în reducerea umflăturii pielii provocate de înțepături, dar și în ameliorarea celorlalte simptome neplăcute.

Pătlagină. Poți folosi ori frunze de pătlagină, ori o cremă cu extract de pătlagină. Masează ușor zona afectată și vei uita de senzațiile neplăcute de mai devreme.

Bicarbonat de sodiu. Un alt remediu simplu contra ciupiturilor de țânțari este o pastă formată din bicarbonat de sodiu și apă. Amestecă cele două ingrediente într-un recipient mic și aplică pasta formată direct pe zonele afectate de ințepături. Simptomele neplăcute vor dispărea aproape imediat.

intepatura_insecta_2ffadd31bfAloe vera. Aloe vera este una dintre cele mai exploatate plante în medicina naturistă. Are o mulțime de proprietăți terapeutice, printre acestea numărându-se și reducerea senzației de mâncărime și inflamației pielii în zonele afectate de înțepături de țânțari. Poți aplica direct o bucățică de plantă pe veziculele formate pe piele, în situația în care ai aloe în casa, sau poți folosi geluri ori unguente care sunt făcute din aloe vera.

Leuştean. În cazul în care aţi fost „victima” ţânţarilor, apelaţi la sucul de leuştean. Compresele cu acest suc ameliorează inflamaţia produsă.

Baia aromată calmează umflăturile. Dacă aţi fost înţepaţi de ţânţari, iar pielea se umflă şi simţiţi mâncărimi de nesuportat, vă puteţi calma neplăcerea în următorul fel: adăugaţi zece picături de ulei de mentă, cinci picături de ulei volatil de cimbru şi 250 ml de suc de lămâie în apa de baie şi cufundaţi-vă zece minute.

Aspirina. Aspirina nu îți vindecă numai durerea de cap, proprietățile ei anti-inflamatorii te scapă și de durerile cauzate de ințepăturile de insecte. Zdrobește o aspirină, amestecă cu puțina apă și realizează o pastă. Aplică această pastă pe zona inflamată și lasă peste noapte. Pune deasupra un bandaj pentru a proteja pasta. Dimineața vei fi ca nouă.

Miere.Daca nu ai la îndemână bicarbonat de sodiu, aloe vera sau alte produse naturiste care să calmeze pielea și să vă impiedice să vă scarpinați fără încetare în zonele în care a fost ciupitura de țânțari, poți opta și pentru miere. Pe lângă efectul de calmare a mâncărimilor și inflamațiilor, mierea are și proprietăți antibacteriene, funcționând ca un dezinfectant local. Aplică o cantitate mică de miere direct pe înțepături.

 

 

Adauga un comentariu

*