BĂCĂUANI INVITAŢI LA ZIUA AMERICII, SĂ SĂRBĂTORIM PRIETENIA AMERICANO- ROMÂNĂ!

Scan0001Cu ocazia sărbătoririi celei de a 238-a aniversări a Independenţei S.U.A., joi, 3 iulie 2014, directorul C.C.D. Bacău, prof. Gabriel Stan, a fost invitat de Duane C. Butcher, însărcinatul cu afaceri ad interim al Ambasadei S.U.A. la Bucureşti, pentru a participa la manifestările prilejuite de acest eveniment.

Acesta va fi însoţit de coordonatoarea Centrului American Corner Bacău”, bibliotecar Oana-Liliana Jianu.

Recepția se va desfășura sub genericul ”America the Beautiful”.

Instituţia băcăuană promovează în parteneriat cu Ambasada S.U.A. un set de programe culturale şi educaţionale reprezentative, prin Centrul American Corner Bacău”, Centrul Regional de Resurse pentru Educaţia Civică şi prin Centrul Regional pentru Studierea Holocaustului.

O parte dintre acestea sunt finanţate direct de Departamentul de Stat, prin Ambasada S.U.A. de la Bucureşti, fiind considerate proiecte de succes, așa cum este de exemplu, English Access Microscholarship Bacau Program.

El se va desfășura pe parcursul a doi ani, presupunând sesiuni de predare intensivă a limbii engleze, secvențe dedicate cunoașterii civilizației și culturii americane, dar și diferite alte activități, precum cele de voluntariat, civice, ecologice etc.

Programul se adreseaza elevilor de liceu băcăuani, este gratuit și va fi susținut de traineri români și americani.

Casa Corpului Didactic ”Grigore Tabacaru” Bacău, beneficiară a proiectului, va organiza în cadrul acestuia și o școală de vară, deasemenea cu un  program instructiv-educativ complex, la care sunt invitați și speakeri din S.U.A.

„În viitor ne vom focaliza mai mult pe dezvoltarea Centrului „American Corner Bacău” şi a Centrului Regional de Resurse pentru Educaţia Civică, deoarece o bună funcţionare a acestora permite accesul nemijlocit al elevilor şi cadrelor didactice la diferite programe educaţionale, civice şi culturale americane.

De asemenea, ne gândim să iniţiem câteva proiecte educaţionale de anvergură, care îşi propun promovarea educaţiei împotriva urii, dar şi a toleranţei şi reconcilierii, combaterea traficului de fiinţe umane şi a discriminării în şcoli.

Suntem onoraţi de interesul sporit pe care Ambasada S.U.A. îl manifestă faţă de C.C.D. Bacău. Această situaţie ne obligă să continuăm şi să dezvoltăm parteneriatul cu americanii.” , ne-a informat prof. Gabriel Stan, directorul C.C.D. Bacău.

Adauga un comentariu

*