Merele verzi sunt cele mai sanatoase

mere-verziExista cateva zeci de soiuri de mere. In linii mari, toate au aceeasi compozitie, dar in functie de soi unii nutrienti sunt in mai mare sau mai mica masura. Dintre toate soiurile, merele verzi sunt printre cele mai sanatoase fructe, asa ca trebuie incluse in dieta, mai ales in aceasta perioada din an.

Va prezentam care sunt  beneficiile exceptionale pe care le aduc merele verzi:

Piele stralucitoare
Merele verzi sunt o sursa exceptionala de vitamine A, B si C, care ajuta la eradicarea radicalilor liberi din organism si mentin pielea sanatoasa si stralucitoare. Merele verzi contin mai multe minerale esentiale, fiind mai bogate in fier, zinc, cupru, potasiu, decat alte soiuri de mere. Aceste minerale imbunatatesc oxigenarea celulara si prin aceasta accelereaza metabolismul.

Mai mult, combinatia speciala intre antioxidanti si fibre din merele verzi ajuta la imbunatatirea texturii pielii mai ales in ceea ce priveste elasticitatea ei. Merele verzi sunt excelente pentru persoanele care au tenul patat si cearcane, consumul constant de mere verzi ameliorand aceste probleme. Merele verzi previn si amelioreaza acneea si combat sau scad intensitatea alergiilor cutanate.

merele-sfantul-ilieMerele verzi stimuleaza regenerarea celulelor
Merele verzi contin antioxidanti, care in afara de contributia la eliminarea radicalilor liberi ajuta si la reconstruirea si refacerea celulelor si regenerarea tesuturilor. Antioxidantii sunt, de asemenea, benefici pentru ficat, iar unii nutrienti din coaja verde a merelor sustin activitatea biliara.

Asigurara tranzitul intestinal
Cantitatea mare de fibre din merele verzi ajuta la curatarea tubului digestiv si, astfel, sustin buna functionare a sistemului digestiv. Merele verzi sustin peristaltismul intestinal, curata intestinele de toxine prin continutul mare de celuloza, mult mai mare decat in alte tipuri de mere.

Merele verzi sustin dieta
Daca urmaresti pierderea in greutate, merele verzi sunt o necesitate. Include cel putin un mar verde in dieta zilnica, pentru ca unii compusi nutritivi din coaja merelor previne acumularea de grasimi la nivelul depozitelor adipoase, dar si din vasele de sange, mentinand un flux sanguin normal la nivelul inimii. Un factor in plus care imbunatateste metabolismul si, astfel, contribuie la mentine greutatii sub control.

Intaresc oasele
Merele verzi asigura functionarea normala a glandei tiroide si, astfel, previn bolile legate de structura osoasa si echilibrul bun intre calciu si potasiu din organism.

Par sanatos
Merele verzi sunt foarte bune pentru par. Merele verzi sunt unele din alimentele care au capacitatea de a stimula cresterea firului de par, previn caderea parului (prin aportul mare de minerale) si mentin parul stralucitor si sanatos. Despre merele verzi se mai spune ca vindeca matreata tocmai prin capacitatea benefica pe care o au, in general, asupra pielii.

Previi cancerul si diabetul
Sucul de mere verzi, baut inainte de expunerea la soare functioneaza ca un ecran protector impotriva soarelui, din interior. In plus sucul de mere verzi dar si merele verzi au capacitatea de a reduce nivelul necesar de insulina din organism ceea ce face ca aceste fructe sa previna eficient cancerul de piele si diabetul.

Adauga un comentariu

*