Reținuți și cercetați după ce au sustras de la o bătrână suma de 15700 de lei și 500 de euro

arestPolițiștii Postului de Poliție Sascut au fost sesizați de către o localnică de 90 de ani, despre faptul că, în seara zilei de 22.06.2014, persoane necunoscute i-au sustras din locuință suma de 15700 de lei și 500 de euro.

În urma investigațiilor efectuate de către o echipă operativă din cadrul Secției 5 Poliție Rurală Răcăciuni, au fost identificate persoanele bănuite de săvârșirea faptei, un bărbat de 31 de ani, un tânăr de 18 ani și o minoră de 17 ani, toți din comuna Sascut.

Din cercetări, polițiștii au stabilit că în seara zilei de 22 iunie a.c., în jurul orei 22.00, bărbatul de 31 de ani a pătruns pe o ușă găsită deschisă în locuința bătrânei și în timp ce ceilalți doi stăteau de pază, a sustras suma de 15700 de lei și 500 de euro. Imediat după comiterea faptei, cei trei au părăsit imobilul părții vătămate și au împărțit între ei suma de bani.

Ulterior, bărbatul de 31 de ani împreună cu tânărul de 18 ani, în noaptea de 26/27 iunie a.c. au plecat din comuna Sascut cu un autocar, cu intenția de a ajunge în Italia și de a se sustrage urmăririi penale.

Polițiștii au desfășurat investigații pentru găsirea celor doi și i-au depistat în autogara din Sibiu. În baza a două mandate de aducere, o escortă de polițiști de la Secției 5 Poliție Rurală Răcăciuni s-a deplasat pe raza municipiului Sibiu, de unde cei doi în cauză au fost aduși.

Din prejudiciul cauzat a fost recuperată suma de 3000 de lei și a fost imobilizat un motoscuter, cumpărat de tânărul de 18 ani cu suma de 1000 de lei, proveniți din săvârșirea furtului.

Cei trei au fost reținuți și urmează să fie prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Bacău cu propunere de arestare preventivă.

Polițiștii continuă cercetările pentru stabilirea întregii activități infracționale a celor în cauză și au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de furt calificat și violare de domiciliu.

Adauga un comentariu

*