Ce vitamine si minerale contin plantele medicinale

plante naturalePlantele medicinale sunt un bun tratamentpentru ca ele contin multe minerale si vitaminenecesare organismului uman atunci cand este slabit.

Vitaminele

Vitamina A mareste imunitatea, imbunatateste vederea, previne bolile de piele si este necesara pentru cresterea oaselor. Mai mult, are un aport important in formarea si cresterea danturii, dar ajuta si la incetinirea procesului de imbatranire. Sursele naturale de vitamina A sunt lucerna, menta, coada calului, lamaia, trandafirii, salvia, violetele, urzicile, ovazul.

Aceste plante medicinale mai contin si riboflavina sau vitamina B, care ajuta la formarea celulelor rosii, este foarte importanta pentru cresterea parului, a unghiilor, dar previne si trateaza si cataracta.

Foarte importanta in procesul de crestere este vitamina B1, care mai are rolul de a mari capacitatea de concentrare, intareste sistemul imunitar, elimina stresul si imbunatateste digestia. Plantele bogate in vitamina B sunt: lucerna, musetelul, brusturele, schinduful, ardeiul rosu, frunzele de zmeura, trifoiul si salvia.

Pentru anemici, vitamina B12 continuta de lucerna, alga marina sau hamei este cel mai bun tratament. Iar vitamina C va este recomandata daca aveti imunitatea scazuta, va simtiti obositi, slabiti si nu aveti pofta de mancare. Ardeiul rosu, ovazul, trandafirii, frunzele de zmeura, brusturele sau macrisul pot fi alegerile cele mai bune. Mai mult, aceste plante pot ajuta la prevenirea cancerului si la depasirea starilor tensionate.

Estentiala pentru absorbtia calciului si fosforului, vitamina D este foarte importanta pentru sistemul osos. Ajuta la buna functionare a glandei tiroide, previne cancerul si creste imunitatea organismului. Coada calului, lucerna, urzica si patrunjelul sunt cele mai sigure surse de vitamina D.

Vitamina E este un puternic antioxidant, previne cancerul si afectiunile cardiovasculare, dar are un rol important si in reproducere, asigurand functionarea normala a glandelor sexuale. Este foarte importanta in prevenirea deteriorarii celulare si ajuta la reducerea tensiunii arteriale. Sursele medicinale sunt papadia, urzicile, zmeura, trandafirii si lucerna.

plantelor-medicinale-118534Mineralele

Calciul preluat din alimentatie ajuta la intarirea structurii osoase, a danturii si a ritmului cardiac. Previne crampele musculare si poate fi preluat din ardeiul rosu, musetel, cicoare, lamaie, menta, patlagina, violete sau ovaz.

Cromul este vital pentru sintetizarea glucozei si a metabolismului colesterolului, grasimilor si proteinelor, mentine un nivel normal al tensiunii arteriale, dar si al glicemiei. Poate fi preluat din coada calului, lemnul dulce, trifoi, coada soricelului.

Cuprul are proprietatea de a transforma fierul din alimentatie in hemoglobina. Este foarte important pentru oasele sanatoase si articulatii, iar cea mai bogata sursa medicinala de cupru este coada calului.

Fierul este esential pentru metabolism. Carentele acesei minerale conduc la anemii, iar pentru prevenirea lor cele mai potrivita plante medicinale sunt uva ursi, musetelul, cicoarea, fenelul, coada calului, lamaia, lemnul dulce sau algele.

Magneziul previne deteriorarea tesuturilor si este un bun tratament impotriva pietrelor la rinichi. Poate fi preluat din ovaz, zmeura, menta, musetel, lucerna, salvie sau lemn dulce.

Adauga un comentariu

*