Suarez, anchetat de FIFA. Reacţie dură a presei din Anglia: „Suspendaţi-l pe monstru”.

Federaţia de Fotbal din Uruguay are ca termen ora 23:00 (ora României) pentru a-şi crea o apărare în ancheta pe care FIFA a deschis-o ieri, la finalul partidei dintre Uruguay şi Italia. Presa dinSpania a dezvăluit faptul că oficialii uruguayeni vor spune despre pozele de după incidentul dintre Suarez şi Chiellini că nu sunt altceva decât „photoshopate prost”, iar atacantul nu a făcut niciun gest care să-i aducă excluderea de la naţională. Şi dacă cei de la federaţie îşi adună probele, Lugano, căpitanul celor din Uruguay, a declarat imediat după meci, pentru presa din Italia, următoarele: „Semnele de pe umărul lui Chiellini sunt cicatrice vechi. Doar un prost nu îşi poate da seama de asta. Chiellini a făcut-o intenţionat. Italianul m-a dezamăgit complet ca om. Îl admiram”.

Gestul lui Suarez din partida cu Italia l-a plasat pe atacant în topul celor mai detestaţi jucători din lume. Un exemplu în acest sens îl oferă mesajele pe care le-a primit pe reţelele de socializare. Unul dintre ele subliniază perfect consecinţele muşcăturii cu numărul trei: „Din păcate, ai fost un model pentru fiul meu în ultimii doi ani. Sper din tot sufletul să nu fie ca tine atunci când o să crească, să nu mintă, să nu fie rasist, să nu muşte şi să nu înşele fotbalul, aşa cum ai făcut-o tu. Şi mai sper să-şi aleagă un alt idol, unul care să joace fotbal urmând regulile lui”, a scris Matt Carter. Restul utilizatorilor s-au rezumat la a-l descrie în termeni duri pe Suarez. În mai puţin de 24 de ore, s-au strâns sute de comentarii negative la adresa atacantului din Uruguay.

Au existat foarte multe controverse legate de muşcătura lui Suarez. Imediat după incident, s-au format două tabere, mulţi considerând că nu au dovezi suficiente pentru a-l acuza pe jucător de un asemenea gest. Iată că astăzi a apărut o imagine în care se vede clar faptul că Suarez îl muşcă pe Chiellini. Dacă FIFA îl va judeca după ceea ce puteţi să vedeţi mai jos, este posibil ca atacantul să fie suspendat doi ani din toate competiţiile internaţionale. Imaginea surprinsă este una care denotă faptul că incidentul cu numărul trei al lui Suarez nu a fost deloc o întâmplare, aşa cum a spus el la finalul partidei.


 


Selecţionerul naţionalei uruguayene, Oscar Tabarez, i-a luat apărarea lui Suarez în cazul muşcăturii cu numărul trei aplicate de jucătorul lui Liverpool. În conferinţa de presă de la finalul partidei cu Italia, scor 1-0, acesta a declarat următoarele: „Trebuie să văd mai întâi incidentul şi apoi să comentez asupra lui. Dacă nu există dovezi suficiente, nu cred că cei de la FIFA vor lua vreo decizie drastică. Dacă va fi găsit vinovat, noi tot îl vom apăra pe Suarez”. Întrebat în repetate rânduri de gestul jucătorului său, Tabarez a reacţionat: „Acesta este Campionatul Mondial, nu moralitate ieftină”.
Cum era de aşteptat, presa din Uruguay a ţinut şi ea partea lui Suarez. Pe unul dintre site-urile de sport, sub poza care imortalizase momentul, explicaţia foto trecută de jurnalişti este următoarea:„Imaginea nu este clară şi semnul jucătorului poate cu uşurinţă să fie şi unul din naştere”. Este arătată cu degetul presa engleză. Iar toate semnele indică faptul că Suarez nu va mai juca în Premier League începând cu sezonul următor. Real Madrid? Barcelona? Cine vrea un jucător care muşcă?

Adauga un comentariu

*