Tratamente naturale pentru arsuri la stomac

Arsurile la stomac sunt cauzate de boala de reflux gastrointestinal. Simptomele apar atunci când sucurile acide din stomac urcă în esofag, tubul care leagă gâtul de stomac. În timpul procesului de digestie, sfincterul esofagian inferior (zona care leagă esofagul de stomac) este relaxat pentru a permite alimentelor ingerate să treacă din esofag în stomac, după care se contractă la loc.ceai-arsuri-gastrice-2
Regim alimentar adecvat

Evita cafeina, inclusiv băuturi răcoritoare cofeinizate, ceai și ciocolată. Toate aceste alimente permite conținutul stomacului la reflux înapoi.
Printre alimente care ar trebui evitate sunt rosii, alimentele condimentate, ceapa, fructe citrice, alcool, tutun și alimente prajite sau grase. De asemenea, este recomandat pentru a evita mese mari care incetineste digestia, care crește presiunea în stomac. De evitat consumul de lapte, care provoaca arsuri la stomac .
În loc de lapte, consumați apă. Potrivit unor cercetari, arsurire la stomac sunt semnul unui deficit de apă intern. Se recomandă să bea apă între mese și nu în timpul meselor.

Busuioc

Una dintre cele mai bune soluţii împotriva acidităţii şi arsurilor de stomac este să mestecaţi busuioc după mese. Vă va ajuta să scăpaţi de dureri, de greaţă şi de gaze.

Rozmarin
Un alt remediu are la bază rozmarinul sălbatic. Se prepară o infuzie obişnuită, dintr-o lingură cu plantă la o cană cu apă clocotită, şi se bea în reprize, câte o lingură la câteva ore, de patru-cinci ori pe zi.

Enzime și Probioticelealimente-probiotice-272x300

In interiorul sistemului digestiv se produce o batalie continua intre doua tipuri de bacterii: bacteriile benefice, adica probioticele numite si “bacteriile prietenoase” deoarece ne ajuta sa ne pastram sanatosi, populeaza tractul digestiv formand un grup de aproximativ 400 tipuri, si altele “daunatoare’’ adica agentii patogeni, deoarece inmultirea acestora favorizeaza aparitia diferitelor boli.
După ce ați luat mâncare sub control , al doilea pas este de a consuma enzime și probiotice . Enzimele digestive sunt făcute în corpul nostru natural , dar pe masura ce imbatranim , multi dintre noi să facă mai puțin de ele . Din fericire acestea pot fi luate ca un supliment și ele s-au dovedit a fi foarte benefic pentru tratarea durerilor de stomac.
Probiotice cunoscut sub numele de ” bacterii bune „, și de a promova digestie sanatoasa . Probioticele ajuta la menținerea echilibrului dintre bine și bacteriile rele din intestin , și inhibă creșterea bacteriilor nocive . Ei stimula , de asemenea, funcția imunitar si creste rezistenta la infectii . Acestea conțin , de asemenea, enzime care ajuta la digestia produselor lactate , cum ar fi lactoza din lapte . Puteți găsi probiotice din iaurturi care conțin culturi activi , dar puteți crește , de asemenea, conținutul de folosind formula probiotice . Ia-o ca o pastila sau sub formă de pulbere și se amestecă în apă sau iaurt .

Suc de aloe vera

Deși nu există nici o dovadă științifică că sucul de aloe vera poate ajuta la ameliorarea arsuri la stomac , suc de aloe vera a fost folosit de-a lungul istoriei pentru a trata de reflux de acid , precum si alte simptome medicale . Beti 1/4 ceasca de aloe vera aproximativ 20 de minute înainte de masă sau ori de câte ori aveți arsuri la stomac . Dacă nu vă place gustul de suc de aloe vera , puteți să-l amesteca cu apa sau ceai.

Otetul de mereapple-cider-vinegar-300x199

Otelul de mere este una dintre cele mai populare remedii naturale pentru reflux acid. Există mai multe teorii cu privire la modul în care funcționează oțetul de mere pentru arsuri la stomac, și una dintre ele este că ajută la digestie, ajută la descompunerea grasimilorSe recomandă să se amestece una sau două lingurițe de oțet de mere cu un pahar de apa si se bea înainte de mese sau atunci când simțim arsuri la stomac.

Bicarbonat de sodiu

Un alt mod de a combate arsurile la stomac este cu un pic de bicarbonat de sodiu. Se recomandă să se amestece 1/2 sau 1 linguriță de bicarbonat de sodiu, cu un pahar de apă. Gustul nu este atât de bun, dar ajută la neutralizarea unei părți din acid prin consumarea bicarbonatul de sodiu, care este o bază. Acesta va crește pH-ul lichidului în stomac, care va ajuta la ameliorarea arsuri la stomac. Nu este recomandat să folosiți bicarbonat de sodiu în mod regulat, deoarece ar putea provoca efecte secundare, cum ar fi umflarea și greață.

Argilă
Se prepară zilnic apă de argilă în felul următor: două linguriţe cu argilă se pun într-un pahar cu apă, se amestecă bine şi se bea dimineaţa pe stomacul gol.

Bananele

Bananele au un efect natural antiacid în corp, deci dacă suferiţi din cauza arsurilor gastrice, încercaţi să mâncaţi câteva banane pentru a calma durerea. De asemenea, le puteţi consuma sub forma unui milkshake delicios. Bananele sunt indicate şi în caz de ulcer, normalizare a tensiunii arteriale, împotriva constipaţiei şi, mai nou, folosind coaja de babană, vei scăpa de senzaţia de mâncărime resimţită după înţepăturile de ţânţari.

Adauga un comentariu

*