EDUCAȚIE PENTRU VIITOR PRIN ÎNȚELEGEREA TRECUTULUI

Gabriel-Stan-CCD-Bacau1În următoarele zile Casa Corpului Didactic „Grigore Tabacaru” Bacău va organiza, în parteneriat cu Institutul Naţional pentru Studierea Holocaustului din România „Elie Wiesel”, a doua sesiune din cadrul programului de formare continuă “Holocaust, combaterea rasismului şi discriminării”, acreditat de Ministerul Educaţiei, destinat profesorilor de ştiinţe socio-umane şi diriginţilor din învăţământul preuniversitar.

Cursul a debutat pe 11 aprilie a.c., invitat special fiind, Marjorie A. Stern, Cultural Officer al Ambasadei S.U.A. la București. Diplomatul american, care a vizitat pentru prima dată Bacăul, a susținut atunci, în fața cadrelor didactice, prelegera cu titlul Paradise of Religious Tolerance?

Activitățile vor debuta vineri, 30 mai a.c., la ora 13.00, în Sala de conferinţe a Inspectoratului Şcolar Judeţean Bacău, unde sunt așteptați 60 de participanți.

Sesiunea de formare face parte din suita de evenimente, dedicate aniversării a 10 ani de implementare a proiectului ”Predarea Holocaustului în şcolile din România”.

De această dată invitat special este Asztalos Csaba Ferenc, preşedintele Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării, care va susține prelegera Prevenirea și combaterea discriminării. Managementul diversității.

Este de notorietate faptul că în ultimul deceniu Casa Corpului Didactic „Grigore Tabacaru” Bacău a fost implicată direct în organizarea unor activităţi cu caracter educaţional şi civic, care au promovat combaterea extremismului, discriminării, intoleranţei, rasismului, xenofobiei şi antisemitismului.

Astfel, instituţia băcăuană a avut ocazia deosebită să-şi prezinte, la cel mai înalt nivel, proiectele şi programele educaţionale, civice şi culturale.

“În ultimii ani Casa Corpului Didactic „Grigore Tabacaru” Bacău a organizat o serie de evenimente notabile, în parteneriat cu Institutul Naţional pentru Studierea Holocaustului din România „Elie Wiesel”.

În acest an şcolar organizăm împreună, la Bacău, programul de formare continuă, acreditat de Ministerul Educaţiei, “Holocaust, combaterea rasismului şi discriminării”, destinat profesorilor de ştiinţe socio-umane şi diriginţilor din învăţământul preuniversitar, purtător a  25 de credite profesionale transferabile.”, ne-a informat prof. Gabriel Stan, directorul C.C.D. Bacău.

Adauga un comentariu

*