Ce să mănânci ca să scapi de durere

Toţi ne confruntăm cu durerile, fapt care ne creează o stare de disconfort și o capacitate de concentrare scăzuta. Alimentația are un rol important pentru ca organismul și noi să ne simțim bine și îți spunem ce să manânci ca să scapi de dureri.

la cireseCireşe
Aspirina este cel mai popular leac medicamentos pentru durerile slabe şi acute. De la dureri de cap, la dureri de dinţi, de burtă, sau musculare, aspirina ne-a scos din bucluc de multe ori. Studii recente arată că un castron de cireşe are acelaşi rezultat în lupta cu durerea. Să nu uităm că un castron de cireşe proaspete şi dulci ne face să şi uităm de durere sau de cauza ei şi ne binedispune.

downloadGhimbir
Ghimbirul este folosit de mulţi ani pentru problemele de stomac sau intestinale, datorită calităţilor sale antiinflamatorii. Ceea ce nu ştie toată lumea este că ghimbirul este foarte eficient şi în tratarea durerilor musculare la atleţi de performanţă.

mereMărul
Da, știm ca este gustos! În plus, te ajută să elimini durerile de cap, în special cele repetative. Taie felii un măr proaspăt și decojit, presară puțina sare și consumă-l în fiecare dimineață, pe stomacul gol, timp de o săptămână.

somonSomon
Somonul este mereu recomandat în dietă datorită gustului bun şi mai ales al conţinutului de acizi graşi Omega-3 şi Omega-6, buni pentru sănătatea sistemului circulator.

Somonul este, însă, recomandat şi pentru reducerea edemelor şi a durerilor de cap, datorită nutrienţilor benefici din componenţa sa.

download (1)Cataplasme cu cartofi și varză
Cartoful crud și varza sunt două remedii foarte folosite în durerile de spate. În zona varza-albalombară, se pot pune cataplasme cu cartofi fierți. Aceștia se taie felii și se aplică întai un tifon, peste care se pun cartofii, nu prea calzi. Se acoperă cu un prosop gros. Pe locul dureros, se mai poate aplica varza cruda zdrobită. Se prinde cu un pansament și se lasă acolo toată ziua, dacă activitatea pacientului o permite, sau se pune seara la culcare și se păstrează toată noaptea.

nucileNuci
Pe lângă conţinutul mare de acizi graşi Omega-3, nucile sunt pline de substanţe benefice pentru organism şi te scapă de durerile musculare, mai ales cele cauzate în timp ce practicai diverse sporturi.

seminte de inSeminţe de in
Seminţele de in nu sunt numai pline de fibre vegetale importante în digestie, ci conţin şi o mare cantitate de acizi graşi Omega-3. De fapt, cantitatea de acizi graşi Omega-3 din seminţele de in este comparabilă cu cea din somon.

salvieSalvie
Salvia este un delicios condiment pentru carnea de pui, dar poate fi folosită sub formă de ceaiuri pentru diverse sureri. În plus, salvia ajută la îmbunătăţirea memoriei. Datorită conţinutului mare de flavonoide, salvia este unul dintre cele mai bune remedii naturale împotriva durerilor şi edemului.

Adauga un comentariu

*