12 plante ce te ajuta in diverse afectiuni

petale_trandafirIata 12 plante care te pot ajuta atat in cazul indispozitiilor, a congestiei nazale sau a indigestiei. In plus, vei descoperi ca unele dintre aceste plante te pot ajuta sa scapi de acnee, diabet sau chiar unele forme de cancer.

1. Trandafirul

Petalele de trandafir conservate pot diminua simptomele sindromului premenstrual si crampele menstruale. Uleiul de trandafir poate fi folosit pentru a calma alergiile sau astmul, furia si depresia. De asemenea, poate fi de un real folos pentru alungarea durerilor de cap si pentru usurarea resentimentelor, geloziei si a durerilor emotionale.

urzica, urtica dioica2. Urzica intepatoare

Urzica este cunoscuta pentru proprietatile ei antiinflamatorii. Totodata poate fi folosita ca antidot remediu pentru mancarime si ochi rosii.

chimbir3. Ghimbir

Ce este atat de special in legatura cu ghimbirul in afara faptul ca da un gust bun mancarii? In acelasi timp, ghimbirul stimuleaza corpul sa elibereze enzimele necesare pentru a extrage nutrientii din alimente astfel incat sa fie mai usor absorbiti. De asemenea, ghimbirul este un remediu grozav in cazul starilor de voma sau rau de masina.

Trifoiul_rosu4. Trifoiul rosu

Ceaiul de trifoi rosu are antioxidanti care ajuta organismul sa metabolizeze toxinele din sistemul limfatic si, prin urmare, sa purifice organismul. Totodata poate imbunatati functionarea rinichilor si a ficatului, doua-organe cheie cand este vorba despre elimimarea toxinelor din organism.

menta5. Menta

Compresele cu ceai de menta sunt excelente pentru ochii obositi si rosii. Pune un pliculet de ceai intr-o cana cu apa fierbinte si lasa-l timp e 30 de secunde, apoi scoate-l si asteapta sa se raceasca putin. Apoi pune-l pe pleoape timp de 5-10 minute.

Magnolia x soulangeana 'Alexandrina' 64-132-A6. Floarea de magnolie

Florile de magnolie pot fi folosite in cazul alergiilor si a problemelor cu sinusurile. Combinate adesea cu ale plante traditionale, magnoliile pot aduce o usurare temporara a congestiei nazale, a stranutului si a ochilor lacrimosi.

Neem7. Neem

Uleiul de neem ajuta in cazul unei pieli uscate, iritate sau rosii. Totodata este un remediu eficient in cazul infectiilor cu fungi, paduchilor, scalpului uscat, matretii, albirii premature a parului, a bolilor de piele si a gingivitei. Neem-ul are proprietatea de a imbunatati sanatatea pielii prin combaterea bacteriilor care cauzeaza acneea.

usturoi28. Usturoiul

Usturoiul reduse tensiunea arteriala si imbunatateste nivelul colesterolului. Potrivit Consiliul American pentru Sanatate Publica, consumul zilnic al unui catel de usturoi poate reduce colesterolul cu pana la 10%. Poate ca respiratia ta va avea de suferit, insa inima iti va multumi.

papadia

 

9. Papadia

Datorita faptului ca are un continut bogat in flavonoide, papadia poate fi folosita pentru curatarea ficatului;  trateazea boli precum diabetul, acneea, cancerul, anemia, tensiune arteriala ridicata. Totodata, reduce simptomele premestruale precum balonarea, acumularea de gaze si retentia de apa.

10. Ulei tonic din plante

Usureaza congestionarea pieptului prin masarea pe piept si pe spatele superior cu ulei tonic. Acesta este un fel de formula magica bazata pe combinarea mai multor uleiuri esentiale care ajuta in cazul congestionarii pieptului si a imbunatatirii circulatiei. Data viitoare cand ai nasul infundat pune putin ulei tonic deasupra buzei superioare si inspira adanc. Vei obxerva cu uimire ca se vor elibera caile nazale.

rozmarin 11. Rozmarinul

Rozmarinul are proprietati care stimuleaza sistemul digestiv, circulator si nervos. Totodata rozmarinul poate fi de un real folos cand ai probleme cu stomacul.

patrunjel 412. Patrunjelul

Este mult mai important decat statusul marunt ca si garnitura in farfuria ta. Patrunjelul are cel mai ridicat nivel de clorofila, care imbunatateste sistemul imunitar, reduce inflamatiile si curata toxinele. De asemenea, aceasta planta contine si acid alfa linolinic – omega 3 – care previne bolile cardiovasculare si artrita.

Adauga un comentariu

*