EXPLOZIE puternică într-un bloc din Oneşti

Luni, 31 martie a.c., la ora 07.49, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Maior Constantin Ene” al judeţului Bacău a fost anunţat telefonic, prin sistemul unic pentru apeluri de urgenţă 112, despre producerea unei explozii la o garsonieră situată la etajul I al unui bloc de locuinţe din municipiul Oneşti, strada Victor Babeş, aflată în proprietatea numitului F. I., de 57 de ani.

explozieImediat la locul producerii exploziei s-a deplasat Garda de Intervenţie din cadrul Detaşamentului de Pompieri Oneşti cu două autospeciale de intervenţie şi o ambulanţă S.M.U.R.D, încadrate cu 11 pompieri militari.

La sosirea forțelor de intervenție la fața locului s-a constatat faptul că, în urma exploziei au rezultat trei victime şi au fost afectate uşile şi geamurile de la 11 garsoniere situate la etajul I al imobilului. De asemenea, a fost afectat şi un geam lateral al unui autoturism. Explozia nu a fost urmată de incendiu.

Două dintre victime au fost preluate de către ambulanţa SMURD şi transportate la Spitalul Municipal Oneşti, astfel: numitul F. I., în vârstă de 57 de ani, a suferit arsuri de gradul I şi II la nivelul feţei şi membrelor; numitul F. P., în vârstă de 56 de ani, a suferit arsuri de gradul I şi II pe toată suprafaţa corpului.

Cea de-a treia victimă, numitul S. V., în vârstă de 46 de ani, a fost preluată de către un echipaj SAJ şi transportată la Spitalul Municipal Oneşti, cu arsuri de gradul I şi II la nivelul membrelor superioare şi trunchiului, aproximativ 25% din suprafaţa corpului şi şoc traumatic.

Măsurile de ordine şi siguranţă publică sunt asigurate în zonă de către 5 lucrători de poliţie.

Pentru stabilirea cauzei probabile și a împrejurărilor în care s-a produs evenimentul se va forma o comisie mixtă alcătuită din reprezentanți ai I.S.U.J. Bacău, ai Inspectoratului Judeţean în construcţii Bacău, ai Comitetului Local pentru Situații de Urgență Onești, precum și ai distribuitorilor de energie electrică și gaze.

Adauga un comentariu

*