Week – end aprins pentru pompieri

Un echipaj din cadrul Gărzii de Intervenţie Comăneşti a fost solicitat să intervină în oraşul Comăneşti, strada Aleea Parcului, pentru lichidarea unui incendiu izbucnit în apartamentul numitei T. V., în vârstă de 63 de ani. Locuința este situată într-un bloc de locuinţe de tip P+4 etaje. În urma incendiului, ce a avut drept cauză probabilă scurtcircuit electric, au ars bunuri casnice si electrocasnice dintr-o cameră. Incendiul a fost lichidat în cooperare cu Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă al oraşului Comăneşti.

Un echipaj din cadrul Detaşamentului de Pompieri Bacău s-a deplasat în municipiul Bacău, strada Constructorului, pentru deblocarea uşii de acces în locuinţa numitului R. A., în vârstă de 69 de ani. Accesul s-a efectuat prin forţarea uşii. Din nefericire, în interiorul apartamentului a fost găsit proprietarul decedat.

Un echipaj din cadrul Detaşamentului de Pompieri Oneşti a intervenit în municipiul Oneşti, strada Zemeşului, pentru lichidarea unui incendiu de vegetaţie uscată izbucnit pe un teren viran aparţinând Consiliului Local al oraşului Oneşti. În urma incendiului, ce a avut drept cauză probabilă utilizarea focului deschis în spaţii deschise, au ars aproximativ 500 mp stufăriş vegetaţie uscată.

Un echipaj din cadrul Detaşamentului de Pompieri Bacău a fost solicitat să intervină în comuna Sărata, sat Dealul Nou, pentru lichidarea unui incendiu izbucnit la un WC din lemn cu astereală din lemn şi învelitoare din tablă aflat în grădina gospodăriei numitului B. M., în vârstă de 66 ani. Incendiul s-a propagat şi la acoperişul din lemn al terasei aparţinând numitului I. A. În urma incendiului, ce a avut drept cauză probabilă fumatul, au ars aproximativ 2 mp WC din lemn, 2 ml gard din lemn şi 2 mp acoperiş terasă.

Un echipaj din cadrul Detaşamentului de Pompieri Bacău a fost solicitat să intervină în comuna Sărata, sat Dealul Nou, pentru lichidarea unui incendiu izbucnit la gospodăria numitului N. G., în vârstă de 60 de ani. Construcţia avea pereţii din zidărie, acoperiş cu astereală din lemn şi învelitoare din tablă. In urma incendiului, ce a avut drept cauză probabilă un scurtcircuit la un cablu electric defect sau neizolat corespunzător, au ars circa 60 mp acoperiş casă, bunuri casnice, mobilier din două camere şi circa 10 mp magazie din lemn.

Un echipaj din cadrul Detaşamentului de Pompieri Bacău a fost solicitat să intervină în comuna Sărata, sat Sărata, pentru lichidarea unui incendiu izbucnit la gospodăria numitului V. I., în vârstă de 60 de ani. Construcţia are pereţii din zidărie, acoperiş cu astereală din lemn şi învelitoare din tablă. În urma incendiului, ce a avut drept cauză probabilă folosirea intenţionată a sursei de aprindere pentru a genera incendiul, a ars mobilierul dintr-o cameră, bunuri electrocasnice și textile. La locul intervenţiei s-a deplasat şi grupa operativă formată din 4 ofiţeri şi 1 subofiţer cu o autospecială pentru muncă operativă.

În perioada 28.03.2014, ora 07.00 – 29.03.2014, ora 07.00, echipajele S.M.U.R.D. din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Maior Constantin Ene” al judeţului Bacău au avut 16 intervenţii de acordare a primului ajutor calificat şi de transport al pacienţilor la unităţile de primiri urgenţe din judeţ, astfel: S.M.U.R.D. Bacău – 4 intervenții în municipiul Bacău și câte o intervenție în comunele Plopana, Dămieneşti, Filipeşti, Săuceşti, Corbasca și Negri; S.M.U.R.D. Onești – 2 intervenții în municipiul Onești și o intervenție în comuna Caşin; S.M.U.R.D. Moinești – o intervenție în comuna Balcani; S.M.U.R.D. Comănești – o intervenție în orașul Comănești și o intervenție în comuna Asău.

Adauga un comentariu

*