Remedii anti-sforait

O treime dintre oamenii care au peste 40 de ani sforaie regulat, aceasta problema fiind cauzata de mai multi factori, printre care se numara blocajul nazal sau un palat moale (care vibreaza la trecerea aerului). sforaitul

Este foarte important sa fie identificata exact cauza sforaitului, pentru a se gasi remediul cel mai potrivit.

Nu exista un tratament miraculos pentru sforait, insa exista tot felul de remedii care ajuta la ameliorarea acestei conditii.

Schimba-ti stilul de viata

Toate viciile obisnuite inrautatest sforaitul: alcoolul, fumatul, supraalimentarea, lipsa exercitiilor fizice, cafeina. Astfel iti oferim un motiv in plus pentru care ar trebui sa renunti la aceste viici care sunt atat de daunatoare organismului.

Benzile nazale

Aplicate pe nas, benzile dilatatoare maresc deschiderea narilor, usurand respiratia. Astfel se reduce congestia nazala si, implicit, sforaitul. Plasturii nazali sunt adezivi avand lamele flexibile, nu contin substante medicamentoase deci nu prezinta efecte secundare.

Corecteaza-ti pozitia in care dormi

Majoritatea dintre noi sforaie atunci cand dorm cu fata in sus, de aceea este de preferat sa ne auto-controlam si sa dormim pe o parte. Alt aspect ce al trebui sa il avem in vedere este faptul ca ar trebui sa dormim pe mai multe perne , astfel  dormi cu capul ceva mai ridicat si este o metoda buna pentru schimbarea pozitiei in care dormi.

Spray-ul nazal

Desi elibereaza caile nazale, permitand patrunderea mai usoara a aerului, spray-ul nu este o solutie de tratament pe termen lung, fiind o optiune pentru cel mult 7 zile. Substantele din spray pot provoca dependenta si pot sensibiliza mucoasa nazala la alergenii din aer.

Alte sfaturi

Curatati nasul inainte de culcare;

Aerisiti camera inainte de culcare;

Cumparati un umidificator;

Renunta la mancarurile grase si la cinele consistente. Masa de seara se ia cu 3 ore inainte de culcare;

Daca aveti probleme cu greutatea, e recomandat sa adoptati o dieta pentru a da jos cateva kilograme.

Sforaitul nu este insa nociv, ci doar deranjant, mai ales pentru persoana care doarme alaturi de persoana care sforaie. In unele cazuri nivelul zgomotului produs de individul care sforaie il poate trezi chiar pe el insusi, iar in altele trezirea survine in urma senzatiei de sufocare, a lipsei de aer.

Adauga un comentariu

*