O cascadă din Romania, printre cele mai spectaculoase căderi de apă din lume

Cascada Bigăr, situată în apropiere de Bozovici, Caraş-Severin, în Parcul Naţional Cheile Nerei-Beuşniţa, este una dintre cele mai spectaculoase căderi de apă din lume.cascada-bigar

Izbucul Bigăr este un izvor puternic , alimentat de un curs de apă subteran ce străbate peștera cu același nume din Munții Aninei.

După circa 200m, apa izvorului (bogată în calcar) se varsă în râul Miniș de pe un prag stâncos, formând o cascadă de tuf calcaros, ce poată numele de Cascada Bigăr.

Site-ul The World Geography a alcătuit în anul 2013 o listă cu cele mai impresionante cascade din lume. Pe primul loc se află Cascada Bigăr din Caraș-Severin.

Anterior, în septembrie 2010, un ghid turistic internațional, National Geographic Traveler – Romania, făcea pentru întâia oară prezentarea acestei cascade în presa turistică de specialitate.

Cascada face parte din Parcul Naţional Cheile Nerei-Beuşniţa şi, din anul 2000, a fost declarată arie protejată de interes naţional, ce corespunde categoriei a IV-a IUCN (n.r Uniunea Internaţională pentru Conservarea Naturii).

Adauga un comentariu

*