CNA le impune şi prezentatorilor şi realizatorilor să nu folosească un limbaj injurios

Prezentatorii şi realizatorii programelor de televiziune şi radio au obligaţia să nu folosească şi să nu permită invitaţilor să folosească un limbaj injurios sau să instige la violenţă, potrivit unei prevederi a unei Decizii a CNA, care a fost adoptată joi de Consiliu.cna-ovidiu-micsik

Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a adoptat, în şedinţa de joi, o Decizie de modificare şi completare a Codului de reglementare a conţinutului audiovizual, cu 10 voturi „pentru” (Florin Gabrea, Narcisa Iorga, Valentin Jucan, Lorand Turos, Monica Gubernat, Viorel-Vasile Buda, Laura Georgescu, Christian Mititelu, Răsvan Popescu şi Radu Călin Cristea) şi unul „împotrivă” (Cristina Trepcea).

„Moderatorii, prezentatorii şi realizatorii programelor au obligaţia să nu folosească şi să nu permită invitaţilor să folosească un limbaj injurios sau să instige la violenţă”, se spune într-un articol nou adoptat în cadrul acestei decizii.

În fapt, acest articol nou introdus în legislaţia audiovizualului modifică articolul 40, alineatul 3 din actualul Cod audiovizual, care este în vigoare şi care prevede că „moderatorii programelor au obligaţia să nu folosească şi să nu permită invitaţilor să folosească un limbaj injurios sau să instige la violenţă”. Acum, CNA a introdus aceste obligativităţi şi pentru prezentatorii şi pentru realizatorii de emisiuni, nu doar pentru moderatori.

Această Decizie, care le impune şi prezentatorilor şi realizatorilor să nu folosească un limbaj injurios, cuprinde şi alte aspecte.

Decizia va intra în vigoare la 30 de zile de la data publicării în Monitorul Oficial.

Sursa: www.mediafax.ro

Adauga un comentariu

*