PSD decide astăzi structura viitorului cabinet Ponta

România ar urma să aibă în săptămâna care începe un nou Executiv, după ce toți miniștrii liberali au demisionat ca urmare a deciziei PNL de a ieși de la guvernare.victorponta

De altfel, premierul Victor Ponta declara joi seară că, dacă negocierile cu UDMR decurg bine, luni la ora 17,00 va anunța noul Cabinet.

”Dacă negocierile cu UDMR decurg cu bine, luni semnăm pentru noul guvern două acorduri — unul cu grupul minorităților naționale și altul cu cei de la UDMR. La ora 15,00 cu cei de la minorități, la ora 15,30 cu cei de la UDMR, iar la 17,00 voi anunța noul Cabinet, lista cu miniștrii, la Parlament”, explica Ponta, joi seară, în avionul cu care se deplasa spre la Roma.

În fața Consiliului Reprezentanților Unionali, Kelemen Hunor și-a luat angajamentul că UDMR va încerca să ajungă la un acord care să asigure o bună guvernare, însă a spus că Uniunea are de ales între trei posibilități: fie rămâne în Opoziție, fie va sprijini Guvernul din Parlament, fie va participa la guvernare, însă în anumite condiții.

El a susținut că dacă UDMR acceptă un rol la guvernare atunci va fi un lucru bun și pentru România, însă acest lucru trebuie decis doar dacă se formulează condiții concrete, precizând va duce tratativele pe cele trei mari capitole — drepturi minoritare, probleme economico-sociale și infrastructură — cu Partidul Social Democrat.

Ca să treacă de Parlament, noul Guvern are nevoie 288 de voturi.

În prezent, USD are în cele două Camere 192 de deputați și 86 de senatori. Dacă adăugăm și voturile minorităților naționale guvernul USD ar fi sprijinit de 305 parlamentari. Cu sprijin UDMR s-ar ajunge la 321 de voturi pentru Cabinetul Ponta III.

Sursa: www1.agerpres.ro

Adauga un comentariu

*