Alimente ce au un efect negativ asupra creierului

Se stie ca o serie de alimente imbunatatesc  IQ-ul, insa stiai ca altele afecteaza creierul?  Astfel va prezentam ce produse nu este indicat sa incluzi in alimentatia zilnica.alimente

Zaharul

Specialistii spun ca produsele indulcite sunt daunatoare atat pentru silueta, cat si pentru buna functionare a creierului. O dieta bogata in zaharuri scade activitatea creierului, intrucat reduce capacitatea insulinei de a ajuta celule creierului sa foloseasca zahărul pentru procesarea gandurilor si a emotiilor.

Manacarea de tip fast-food

Studiile arata ca persoanele care consuma alimente de tip fast-food, isi reduc coeficientul de inteligenta in timp, spre deosebire de cei care au o alimentatie sanatoasa, bogata in substante nutritive necesare creierului. Eplicatia acestora fiind ca grasimile continute de aceste produse afecteaza productia de dopamin care influenteaza starea de fericire si bunastare.

Prajelile si proteinele prelucrate

Alimentele procesate contin substante chimice care provoacă hiperactivitate la copii si adulti. Alimentele prajite distrug incet celulele nervoase. Carnea este cea mai bogata sursa de proteine. Dar carnea pocesata, cum ar fi carnatii, salamurile au efecte nocive asupra organismului.

Nu elimina carbohidratii din alimentatie!

Organismul are nevoie de carbohidrati pentru a funcționa în mod corespunzator, motiv pentru care este indicat sa nu ii excluzi din alimentatia de zi cu zi. La nivelul creierului, carbohidratii sustin functiile cognitive, printre care capacitate de memorare si concentrare. Totusi, pentru a preveni cresterea in greutate, opteaza pentru carbohidratii complecsi care se gasesc in produsele preparate din faină integral, orez brun si quinoa.alcool

Alcoolul

Cu toti stim ca alcoolul ne afecteaza ficatul pe termen lung, dar de asemenea incetoseaza creierul. Afecteaza capacitatea de a gandi clar, cat si memoria. Alcoolicii nu reusesc sa isi mai aminteasca nume sau evenimente si de asemenea par a nu mai distinge intre vis si realitate. Consumul regulat de alcool afecteaza buna functionare a creierului. Din fericire, toate aceste simptome dispar in momentul cand consumul de alcool este stopat.

Adauga un comentariu

*