Alimente care te mentin tanar

O dietă echilibrată şi sănătoasă este cel mai important element care poate încetini procesul de îmbătrânire. Printr-o alimentatie corecta putem sa ne mentime corpul si mentea sanatoasa cat mai mult timp, sa traim frumos si sa imbatranim la fel.fructe si legume

Unele fructe sau legume, prin nutrienţii lor, dau elasticitate pielii sau ajută la buna circulaţie a sângelui, astfel că nu îţi vor apărea pete sau riduri, chiar dacă eşti foarte obosit. În principiu, poţi începe să eviţi pâinea albă, spre exemplu, care e bogată în glucide care, transformate de organism, inflamează colagenul şi aşa ajungi la riduri. Alege alimente care sa contina vit A, C, E precum si minerale precum cuprul, zincul, cromul si seleniul.

Somon

Somonul este una dintre cele mai bune surse de acizi graşi Omega-3, iar culoarea rozarlie a cărnii de somon se datorează unei substanţe numită astaxantină, ce previne apariţia keratozei actinice (leziuni precanceroase ale pielii, apărute în urma expunerii prelungite la soare).

Fructe şi legume cât mai colorate

Fructele şi legumele, în special cele galbene, portocalii şi roşii sunt o sursă bună de carotenoizi, antioxidanţi care hrănesc pielea. Aceştia menţin pielea hidratată, stimulează producţia de colagen şi licopen, care protejează pielea de factorii externi.

Ciocolata

Un alt aliment care ajuta la mentinerea tineretii este ciocolata pura, sau ciocolata amara. Avand in vedere ca nu are zahar, ciocolata amara nu grabeste imbatranirea.

Apa

Poate cel mai important aliment care ne ajuta sa aratam tinere mereu, apa poate fi consumata fara limite. Apa creste nivelul energetic al intregului organism si hidrateaza celulele, conferind astfel o buna functionare a corpului nostru.

Rosiile

Roşia conţine licopenă, un antioxidant care îţi apară pielea de ravagiile soarelui. Aşa că, dacă îţi place să stai la plajă toată vara, s-ar putea să pari mai bătrân şi nu doar mai bronzat.

Legumele verzi

Legume verzi, ardei iute, rosii si sfecla: salata, broccoli, spanac, marar, patrunjel, telina, leustean.

Iaurtul

Iaurtul este un aliment care iti pregateste sistemul imunitar pentru a face fata bolilor. Scade colesterolul rau, intareste oasele, protejeaza vezica urinara, lupta cu micozele si cancerul. Continutul sau este bogat in vit. B, calciu, potasiu, fosfor, iod, zinc dar si molibden (ajuta la metabolizarea grasimilor si a cabohidratilor). Un pahar de iaurt nu ar trebui sa-ti lipseasca din alimentatia zilnica.

Lamaile

Si lamaile te ajuta sa iti pastrezi tineretea. Continutul lor bogat in vit. A, B, si C precum si alte vitamine si minerale, sunt echivalentul unei portii de sanatate si tinerete. 100 de grame de lamaie contin 80 de mg de vit. C, deloc de trecut cu vederea.

Strugurii rosii, ananasul si avocado sunt fructele tineretii.

Efectul antiaging al strugurilor rosii se explica prin antioxidantul pe care il contin. Este vorba de resveratrol, care poate reface genele afectate de trecerea timpului. Pentru ca se apropie vara, alege strugurii la desert.
Enzima bromelaina face ca ananasul sa poata participa la producerea celulelor albe ale sistemului imunitar.
Daca avocado nu a fost pana acum unul dintre fructele tale preferate, poate ca acum ar fi momentul sa-ti schimbi parerea. Vitamina A si E pe care le contine iti asigura tineretea pe care o cauti.

Adauga un comentariu

*