Swoboda: Ieșirea PNL de la guvernare nu este un gest foarte responsabil, nu cred că ajută foarte mult țara

Liderul socialiștilor din Parlamentul European, Hannes Swoboda, a declarat la RFI România că ieșirea PNL de la guvernare nu este un gest foarte responsabil și nu ajută foarte mult țara, apreciind totodată că decizia anunțată de liberali marți seară „e mai rea decât dacă ar fi stat în Guvern până la capăt”.

El mai crede că Victor Ponta „ar fi un președinte foarte bun al României, dar este și un prim-ministru bun”, așa că „are o alegere grea” de făcut privind viitorul său politic. Dar „va ști ce să facă, oricum, sper să joace un rol important în viața politică a României”.

„Din punctul meu de vedere, nu este un gest foarte responsabil, ținând cont că vorbim de un Guvern de succes, care a făcut o treabă bună și care are rezultate economice bune. Nu știu ce se ascunde în spatele deciziei, de ce fac asta liberalii, dar oricum, nu cred că ajută foarte mult țara”, a afirmat Swoboda, intervievat despre ruperea USL și citat de rfi.ro.

Întrebat dacă liberalii au greșit părăsind Guvernul sau dacă este mai bine că au făcut-o, pentru că au pus capăt unei crize politice ce dura de două săptămâni, liderul socialiștilor din PE a declarat: „E mai bine să ai o decizie, decât niciuna. Totuși, decizia e mai rea decât dacă ar fi stat în Guvern până la capăt. De aceea, sunt trist, dar desigur, este decizia lor politică. Eu nu cred că-i va ajuta, pentru că mulți oameni vor fi uimiți și nesatisfăcuți că partidul care a promis că luptă pentru Guvern și că este un critic al lui Traian Băsescu brusc își schimbă cursul”.

În ceea ce-l privește pe Victor Ponta, Swoboda a apreciat că ieșirea PNL din Guvern nu-l ajută, dar Guvernul va supraviețui, iar premierul „va avea o poziție puternică, pentru că acum are posibilitatea reală de a decide cursul Cabinetului său”.

Întrebat dacă premierul Ponta ar trebui să caute o nouă majoritate parlamentară sau mai degrabă să-și dea demisia, Swoboda a răspuns: „Depinde de el, nu vreau să-i dau sfaturi. Dar cred că el știe ce e mai bine. El a devenit un prim-ministru puternic și nu va fi slăbit de decizia liberalilor”.

Adauga un comentariu

*