Cum scapam de durerile de spate

Trei din patru persoane sufera la un moment dat de dureri de spate, acestea manifestandu-se cel mai des la persoanele de varsta mijlocie (30-50 de ani), desi pot fi afectate si persoanele mai tinere.durere-spate

Medicii spun ca durerile pot fi de mai multe tipuri: inflamatii, leziuni sau contractii musculare. Acestea pot incepe brusc, dupa efectuarea unui efort fizic intens sau pot fi dureri cronice, constante intr-un singur punct sau care iradiaza catre alte zone. Durerile de spate pot fi de origine musculara, nervoasa, articulara sau osoasa.

Desi unele dintre cauzele durerii lombare sunt usor de diagnosticat (artroza, hernia de disc sau traumatismele), in alte cazuri cauza este mai greu de identificat. Pozitiile defectuoase, sarcina, exercitiile fizice,gradinaritul, chiar si schimbarea vremii constituie imprejurari in care se declanseaza afectiunea. Aceasta poate fi agravata de stres si anxietate.Medicamentele de combatere a durerii, ca aspirina si paracetamolul, pot reduce imediat simptomele. Aspirina reduce in acelasi timp si inflamatia,cu conditia sa iei doza maxima timp de 1-2 zile.

Tratati si preveniti durerile de spate consumand alimente bogate in calciu si magneziu

Pentru a scapa si a preveni durerile de spate, este necesar sa consumati zilnic alimente bogate in calciu care va intaresc oasele si va protejeaza coloana vertebrala, precum varza, broccoli, spanacul, pestele, si alimente bogate in vitamina D.

De asemenea, imbogatiti-va dieta zilnica cu un plus de magneziu, pentru a va asigura o buna functionare a sistemului muscular si pentru a va intari oasele. Puteti lua un plus de calciu si magneziu in forma de complex de vitamine, de la farmacie sau puteti consuma alimente bogate in magneziu, precum legumele verzi, cartofi, banane, cereale, seminte, lapte, peste sau soia.

Pentru ameliorarea durerilor de spate se recomanda administrarea medicamentelor antiinflamatorii, care contin aspirina, ibuprofen sau naproxen. Timpul de actionare al acestor medicamente este scurt, fapt care conduce la ameliorarea rapida a durerii si inflamatiei.

Alte metode de tratament care functioneaza sunt: masajul ,fizioterapia, stimularea nervoasa, exercitiile fizice si tratamentul chirurgical. Totusi, tratamentul chirurgical este recomandat doar atunci cand: un disc este deplasat, o vertebra se misca anormal, vertebrele nu sunt aliniate, suferi de hernie de disc, scolioza sau stenoza spinala ( ingustarea canalului spinal de la nivelul gatului ).

Fizioterapia si masajul sunt eficiente in ameliorarea durerilor, metoda cel mai eficienta de masaj fiind cea de masare a punctelor dureroase. Exercitiile fizice trebuie realizate doar de persoane specializate, pentru a obtine efectul dorit.

Unele persoane raspund bine la aplicarea de comprese reci, in timp ce altele simt o ameliorare a durerii in urma aplicarii compreselor calde sau umede.

Adauga un comentariu

*