Actiune a Politiei Rutiere

Peste 600 de sancțiuni contravenționale au fost aplicate de către polițiștii rutieri, în perioada 20 – 23.02.2014, în cadrul unei acțiuni în sistem integrat, care s-a desfășurat în judeţul Bacău, pentru combaterea conducerii autovehiculelor pe drumurile publice sub influenţa băuturilor alcoolice şi producerii evenimentelor rutiere.

 În cadrul activităţilor desfăşurate poliţiştii rutieri au constatat 14 infracţiuni, din care 11 pentru conducerea unui autovehicul sub influenţa băuturilor alcoolice, au aplicat 616 sancţiuni contravenţionale şi au confiscat 1000 kg. de grâu şi 1,5 m.c. de material lemnos, transportate fără documente legale de provenienţă. Din totalul sancţiunilor, 10 au fost aplicate pentru consum de alcool la volan, 109 pentru încălcarea normelor legale referitoare la regimul de viteză iar 19 au fost aplicate pietonilor care au traversat strada neregulamentar.  Au fost reţinute în vederea suspendării 34 de permise de conducere şi 38 de certificate de înmatriculare au fost retrase.

Poliţiştii l-au depistat în trafic, pe strada Măgurii din Comăneşti, pe C. Andrei, de 32 de ani, din Dărmăneşti, care conducea un autoturism în timp ce se afla sub influenţa băuturilor alcoolice. Rezultatul testării cu aparatul etilotest a fost de 0,70 mg/l alcool pur în aerul expirat. Fiind condus la Spitalul Comăneşti, bărbatul a refuzat recoltarea mostrelor biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.  În cauză, s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană în timp ce se află sub influenţa băuturilor alcoolice şi refuz de recoltare a mostrelor biologice de sânge. 

Un echipaj de poliţie din cadrul Poliţiei Comăneşti, l-au depistat pe strada Minereului, pe Ş. Mihai, de 37 de ani, din comuna Poduri, care transporta cu un autoturism 1,5 m.c. de cherestea răşinoase, fără documente legale de provenienţă şi transport. În cauză, poliţiştii au confiscat materialul lemnos în valoare de 400 de lei iar bărbatul a fost sancţionat contravenţional.

In localitatea Racova, pe DJ 159, a fost depistat M. Vasile, de 43 de ani, din localitate, care conducea un autoturism în timp ce se afla sub influenţa băuturilor alcoolice şi fără a deţine permis pentru nici o categorie de autovehicule. Rezultatul testării cu aparatul etilotest a fost de 0,55 mg/l alcool pur în aerul expirat.  În cauză, s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană în timp ce se află sub influenţa băuturilor alcoolice şi fără a poseda permis.

La Mărgineni, a fost depistat în trafic un bărbat, de 46 de ani, din Piatra Neamţ, care conducea un autoturism fiind sub influenţa băuturilor alcoolice. În urma testării cu aparatul etilotest, rezultatul a fost de 0.72 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatul a refuzat recoltarea mostrelor bilogice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.În cauză, s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană în timp ce se află sub influenţa băuturilor alcoolice şi refuz de recoltare a mostrelor biologice de sânge. 

Poliţiştii oneşteni au depistat în trafic, la data de 23 februarie a.c., în jurul orei 23.00, pe strada Calea Scutarului, din municipiu, un tânăr, de 21 de ani, din localitate, care conducea un autoturism fiind sub influenţa băuturilor alcoolice. Rezultatul testării cu aparatul etilotest a fost de 0,79 mg/l alcool pur în aerul expirat. În cauză, s-a întocmit dosar penal.

A fost depistat în trafic, în comuna Mărgineni, D. Cristian, de 57 de ani, din localitate, care transporta cu o autoutilitară 1000 de kg. de grâu, fără a avea documente legale de provenienţă şi transport. Întreaga cantitate de grâu a fost confiscată iar cercetările au fost preluate de către poliţiştii de investigarea fraudelor. 

Adauga un comentariu

*