Două drumuri blocate şi trei sectoare de drum închise circulaţiei

Direcţia Regionala de Drumuri şi Poduri Iaşi – Secţia Drumuri Naţionale Bacău a comunicat ca aseară, pe DN 11, km 158+100, se circula pe un singur sens.

Pe celelalte drumuri naţionale din judeţul Bacău se circulă în condiţii de iarnă, partea carosabilă fiind acoperită cu un strat de zăpadă frământată de circa 1-3 centimetri. Ca urmare a prognozei meteorologice valabilă pentru următoarele zile, Serviciul Public Judeţean de Drumuri Bacău a luat preventiv măsura închiderii temporare a trei sectoare de drumuri judeţene:

-DJ 207 F, Pădureni – Ilieşti, km 24+700 – 27+700, în lungime de 3 km, cu variantele de circulaţie Bereşti Bistriţa – Pădureni şi Racova – Ilieşti;
-DJ 252, Ocheni- Găicena, km 75+100 – 85+100, în lungime de 10 km, cu variantele de circulaţie Huruieşti – Ocheni şi Dealu Morii – Găiceana (DJ 206 A);
-DJ 252 B, Gioseni – Bazga, km 16+200 – 23+100, în lungime de 6,9 km cu variantele de circulaţie Chetriş – Gioseni şi Horgeşti – Răcătău – Bazga (DJ 252A). Pe două drumuri circulaţia era blocată: DJ 252, Soci – Găiceana şi DJ 119A, tronsonul Conţeşti – Urecheşti şi tronsonul Bereşti – limită judeţ Vrancea. Pe celelalte drumuri judeţene din judeţul Bacău, se circulă în condiţii de iarnă. Pe drumurile judeţene şi naţionale se acţionează cu 41 de utilaje. “La iniţiativa prefectului Claudiu-Octavian Şerban, şoferii celor 64 de TIR-uri care staţionează pe raza municipiului Bacău din cauza restricţiilor de trafic impuse în condiţii meteo extreme, au folosit drept adăpost faţă de viscol parcarea supermarket-ului REAL, prin interesul şi deschiderea manifestate de conducerea supermarket-ului, fapt ce a permis celor aproximativ 70 de persoane să beneficieze de acces la grupurile sanitare şi la magazinele cu produse alimentare”, a declarat lt. Andrei Grecu, purtătorul de cuvânt al ISUJ Bacău. În colaborare cu Inspectoratul Judeţean de Poliţie şi Inspectoratul Judeţean de Jandarmi, s-au luat măsuri li s-au desfăşurat acţiuni prin care aceste persoane au beneficiat timp de două zile de ceai cald, apă şi sandwich-uri. De asemenea, s-a luat măsura prelungirii perioadei de valabilitate a rovignietei, pentru acele autovehicule cărora le expira. În intervalul 27.01.2014, ora 05.00 – 27.01.2014, ora 20.00, la nivelul judeţului Bacău au acţionat 178 cadre MAI (3 ISUJ, 6 IJJ, 169 IPJ), cu 77 de mijloace (1 ISUJ, 2 IJJ, 74 IPJ). De asemenea, din cadrul Direcţie Regionale de Drumuri şi Poduri Iaşi – Secţia Drumuri Naţionale Bacău au acţionat 12 de lucrători cu 12 utilaje, iar din cadrul Serviciului Public Judeţean de Drumuri Bacău au acţionat 29 de lucrători cu 29 de utilaje. În judeţul Bacău nu sunt localităţi în care să fie afectată alimentarea cu energie electrică şi gaze naturale. În data de 28 ianurie a.c. se reiau cursurile în toate unităţile de învăţământ preuniversitar din judeţul Bacău, cu excepţia Şcolii Gimnaziale Vultureni, a Şcolii Gimnaziale “Alexandru cel Bun” Berzunţi şi a Şcolii Gimnaziale “Ioniţă Sandu Sturdza” Săuceşti. În judeţul Bacău sunt asigurate 4748 locuri de adăpostire pentru persoanele surprinse în trafic pe perioada sezonului rece, precum şi 1303 de locuri pentru persoanele fără adăpost.

Adauga un comentariu

*