Cum se tine o dieta de detoxifiere corecta

Oboseala nejustificata, insomnia, migrena, depresia, anxietatea, constipatia, lipsa de energie, balonarea, celulita, acneea, parul lipsit de stralucire, tenul tern pot fi cateva dintre semnalele prin care corpul ne anunta ca este intoxicat.4ab8d08d94327

Dieta de detoxifiere ar trebui urmata in urma unor excese alimentare, dupa sarbatori, perioade in care s-a consumat multa bautura sau dupa petreceri care ale caror efecte se simt in organism.

Detoxifierea se face periodic la fiecare schimbare de sezon sau la interval de 6 luni, primavara si toamna.

Cand urmam o cura de detoxifiere trebuie sa ne odihnim bine, deoarece poate aparea senzaţia de oboseala.

Detoxiferea este interzisa persoanelor cu diabet sau cu boli metabolice (anorexie, bulimie), persoanele cardiace.

Detoxifierea poate incepe cu o zi de post negru. Pot fi si mai multe zile, daca nu esti la prima experienta. Apoi, timp de cateva zile pana la maxim 2-3 saptamani, poti adopta o dieta de detoxifiere. Inainte de a te gandi sa elimini produsele de origine animala, trebuie sa te gandesti sa renunti prioritar in ordinea urmatoare, la:

– stres, ganduri si sentimente negative; cele mai benefice alimente nu-si vor face efectul daca psihicul nu este linistit;
– alcool, tigari, droguri;
– medicamentele luate la intamplare si fara prescriptie medicala;
– alimente toxice pline de E-uri;
– carnea cu hormoni;
– metodele de preparare a mancarii in stilul prajire.

Organismul nostru este intr-o regenerare permanenta, un proces in care celule mature mor pentru ca unele tinere sa le ia locul. Intregul organism se reface in mai putin de 2 ani. Sangele are nevoie de 4 luni pentru regenerare, ficatul 6 saptamani, pielea 1 luna iar stomacul doar 5 zile.

In orice dieta, nu numai in cele de dezintoxicare, nu exista un tipar universal. Fiecare este o individualitate, pentru care functioneaza solutii diferite.

Adauga un comentariu

*