Alimente pentru o imunitate de fier

Poti sa iti asiguri doza de sanatate, mai ales in perioadele in care virozele si gripele se inmultesc, cu un meniu special pentru cresterea imunitatii. Cateva ingrediente cheie pot fi arma ta impotriva bolilor de sezon.

Exista o zicala americana care spune  “Un mar pe zi tine doctorul departe”. Noi credem ca e nevoie de mai mult de atat pentru a fi pregatit sa infrunti orice virus cu un sistem imunitar bine pus la punct.dxxdf

Supa de pui
Cercetatorii de la Universitatea din Nebraska au testat proprietatile curatorii a 13 feluri de supa si au decis ca numai ceai de pui cu taitei are capacitatea de a bloca migratia celulelor albe responsabile pentru inflamatii. Motivatia? Amino acidul cisteina eliberat de carnea de pui in timpul gatirii are acelasi efect cu medicamentele care contin acetilcisteina folosite in tratarea bronsitelor. Daca mai adaugi in supa si alte ingredinente cu potential bun poti face din ea cel mai bun medicament impotriva racelilor.

Usturoi
Este arma ideala impotriva inamicilor care ne ataca sistemul imunitar. Usturoiul contine alicina, acel compus minune care lupta impotriva infectiilor si bacteriilor. Doza optima este de doi catei de usturoi cruzi pe zi si, ori de cate ori poti, e bine sa adaugi ustuori in retetele tale.

Iaurtul
Doar o portie pe zi scade simtitor sansele sa te atinga vreo raceala in sezonul acesta! Verifica pe ambalaj sa contina vitamina D, calciu si culturi active!

Citricele
Bogate in vitamina C, sunt de mare ajutor chiar si daca te-ai pricopsit deja cu vreo raceală. Un desert de nota 10!

Bea cantitati mari de apa pe zi, cu cat corpul este hidratat si functioneaza mai bine, cu atat este mai curatat de toxine si imunitatea este mai buna.

Adauga un comentariu

*