Trateaza raceala acasa

Durerea in gat, nasul infundat, durerile musculare, tusea, febra, sunt simptome destul de frecvent intalnite in aceasta perioada. Pe langa tratamentul recomandat de un specialist, simptomele racelii pot fi ameliorate si prin cateva metode simple.cum-tratam-raceala

Desi se spune ca o raceala dureaza in jur de o saptamana, cu totii ne dorim sa scapam de simptomele neplacute cat mai rapid. In cazul racelilor usoare, micile trucuri urmate acasa pot face minuni.

Nu uita insa ca doctorul este cel mai potrivit pentru a recomanda un tratament specializat. Nu lua medicamente „dupa ureche” pentru a evita eventuale complicatii.

Consuma cat mai multe lichide. Simptomele racelii si gripei pot duce la deshidratare, asa ca incearca sa consumi cat mai multe lichide. Apa, sucuri de fructe sau legume, supe, ceaiuri, toate acestea te pot ajuta sa lupti cu raceala.

Supa amelioreaza simptomele. Unul dintre cele mai vechi si eficiente remedii este si supa de pui.

Asculta-ti corpul. Daca nu te simti in stare pentru a face miscare si simti nevoia sa te odihnesti, atunci odihneste-te. Nu te forta pentru a face anumite activitati cand esti bolnava. Odihna face parte dintre metodele prin care organismul tau face fata luptei impotriva infectiilor.

Baie cu aburi. Daca ai nevoie de o metoda rapida pentr deblocarea cailor respiratorii poti apela la baile de aburi. Pune la fiert un bol cu apa, iar cand e gata indeparteaza-l de pe foc. Acopera-ti capul cu un prosop si apleaca-te asupra bolului cu apa fierbinte respirand aburul timp de aproximativ 30 de secunde.

Comprese calde. Aseaza-ti pe frunte si nas comprese calde pentru a ameliora migrenele sau durerile sinusale.

Gargara cu sare. Aceasta metoda te ajuta sa scapi de mucusul care se aduna in gat. De asemenea, poate ajuta la desfundarea urechilor, deschizand trompa lui Eustache.

Echinaceea. Radacina si florile de echinaceea sunt recunoscute pentru proprietatile vindecatoare a infectiilor. Studiile efectuate pana in prezent au dovedit ca echinaceea intareste sistemul imunitar, luptand impotriva simptomelor de raceala, gripa si alte infectii.

Daca simptomele se accentueaza si niciun remediu nu functioneaza, mergi imediat la medic.

Adauga un comentariu

*