Alimente benefice functionarii organismului

Te-ai decis sa mananci sanatos ? Foarte bine! Va prezint o lista cu sapte alimente foarte sanatoase, care te mentin tanara si frumoasa.

Beneficiile acestor alimente se vor reflecta asupra functionarii organismului tau.461237-hearth-foods

Fructele de padure. Fructele de padure sunt foarte bogate in antioxidanti si vitamine. Cand va veni vremea lor, nu uita sa mananci o ceasca plina cu aceste tructe, de trei ori o saptamana.

Somon.
Somonul  este cea mai importanta sursa de omega 3, care iti ajuta pielea sa se mentina tanara si frumoasa. De asemenea, din consumul de somon, corpul tau isi ia necesarul de vitamina B12 si vitamina D. Doua portii pe saptamana sunt suficiente.

Nucile. Sunt surse excelente de proteine, magneziu si vitamine. Da, nucile sunt bogate in grasimi, dar sunt genul de grasimi bune pentru inima. Mananca cinci portii mici de nuci, alune de padure sau migdale neprajite pe saptamana (asta inseamna maxim 20 de nuci/ alune/ migdale/ pe portie).

Verdeturi. Salata verde si spanacul sunt surse inestimabile de fibre, vitamine si minerale. Din aceste verdeturi organismul isi ia necesarul de magneziu, fier si potasiu. Fara aceste elemente, parul nu mai creste la fel de repede si nu mai e la fel de stralucitor. De asemenea, absenta magneziului din organism poate provoca probleme cu somnul ceea ce duce la acumularea de kilograme in plus. Incearca sa mananci aceste verdeturi cel putin o data pe zi.

Cerealele integrale. Au cu pana la 96% mai multe fibre, magneziu, zinc, crom si vitamine comparativ cu cerealele procesate. Cerealele integrale ajuta la remedierea problemelor pe care tocmai cerealele procesate le cauzeaza – cancer, obezitate, probleme cardiace, hipertensiune, imbatranire prematura. Cumpara numai paine facuta din faina integrala, fara conservanti, si fa-ti un obicei din a consuma cereale integrale neindulcite la micul dejun.

Legumele galbene si portocalii. Cartoful, morcovul sau ardeiul galben nu trebui sa lipseasca din meniurile tale zilnice. Vitaminele din aceste legume iti protejeaza pielea de efectele nocive ale soarelui, te ajuta in lupta cu infectiile si iti diminueaza riscul de a face cancer mamar.

Iaurtul. Este o sursa  minunata de vitamine B, proteine si calciu. Te ajuta sa iti reglezi metabolismul si constituie o gustare foarte sanatoasa. Consuma iaurt de cel putin patru ori pe saptamana pentru a avea unghii frumoase si o piele fina.

Adauga un comentariu

*