VREMEA DE CRĂCIUN

În cea mai mare parte a ţării vremea va fi, miercuri, în general frumoasă şi mai caldă decât în mod obişnuit la această dată, cu cerul variabil, informează Administraţia Naţională de Meteorologie.

În zonele joase din sud şi est, dar şi în depresiunile din centrul teritoriului, dimineaţa şi noaptea local vor fi înnorări şi se va semnala ceaţă, mai persistente în sudul Olteniei şi al Moldovei, unde pot fi asociate izolat cu burniţă. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări în Banat şi în zona montană. Temperaturile maxime se vor încadra între -1…0 grade în sudul Olteniei, în condiţii de ceaţă persistentă şi 11…12 grade în Dealurile de Vest, iar cele minime vor fi de la -11 grade în depresiunile intramontane până la 5…6 grade pe litoral şi în zona deluroasă a Banatului şi a Crişanei.romania-2412-color

JOI

În cea mai mare parte a ţării valorile termice vor fi mult mai ridicate decât ar fi normal pentru această perioadă. În vest şi sud-vest vor fi  înnorări şi în special în a doua parte a intervalului – local va ploua slab, iar la munte, la altitudini de peste 1800 m, precipitaţiile vor fi şi sub formă de lapoviţă şi ninsoare. În restul teritoriului, cerul va fi parţial noros, iar în zonele joase, mai ales în prima parte a zilei, local se va semnala ceaţă asociată izolat cu burniţă. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări în Banat, Crişana, sudul Transilvaniei şi la munte. Temperaturile maxime se vor încadra între 5 şi 13 grade, mai scăzute în zonele cu ceaţă, iar cele minime în general între -3 şi 7 grade.

Sursa: www.mediafax.ro

Adauga un comentariu

*