Accelereză-ţi metabolismul!

Metabolismul (adică, foarte pe scurt, rata cu care organismul tău arde caloriile) este influenţat de o mulţime de factori, printre care se numără vârsta, sexul, sau cât eşti de activ fizic.Wk6FVTI3NHLP-300x234

Corpul tău continuă sa ardă calorii şi la 12 ore după o şedinţă de exerciţii fizice, au demonstrat studiile. Dacă exerciţiile au fost de intensitate mare şi te-ai ţinut de ele mai mult de 30 de minute, organismul tău continuă să ardă până la 50% din caloriile pe care le-a consumat în timpul exerciţiilor.

Iată câteva măsuri pe care le poţi lua pentru a-ţi băga metabolismul în priză:

Stabileşte-ţi un program de exerciţii fizice – ideal ar fi să faci mişcare măcar 30 de minute pe zi, 5 zile pe săptămână.

Concentrează-te pe exerciții aerobice cum ar fi jogging-ul sau mersul pe bicicletă, care intensifică arderile organismului.

Include în programul tău de exerciţii şi ridicarea de greutăţi – în acest fel îţi măreşti masa musculară şi îţi accelerezi metabolismul bazal.

Ai grijă ce mănânci! Ar trebui să creşti aportul de fibre alimentare, pe care le găseşti în legume sau cereale integrale. Fibrele sunt carbohidraţi nedigerabili, dar corpul nu se dă bătut uşor şi încearcă totuşi sa le digere, consumând energie şi, astfel, accelerând metabolismul .

Dormi suficient – lipsa de somn încetineşte arderile organismului şi scade rata metabolismului, aşa că încearcă sa îţi stabileşti un program de somn si să îl respecți – corpului tău îi place rutina!

Sursa: www.goodfood.ro

Adauga un comentariu

*