Zi plina pentru pompierii bacauani

Un echipaj din cadrul Detaşamentului de Pompieri Bacău a intervenit în municipiul Bacău, strada Spiru Haret, pentru sprijin în transportul unei persoane supraponderale, numita N. E., în vârstă de 60 de ani. Pacienta a fost transportată de către pompierii militari de la Unitatea Primiri Urgențe Bacău la ambulanţa Societăţii de Cruce Roşie – Filiala Judeţeană Bacău şi, respectiv, de la ambulanţă la domiciliul acesteia situat pe strada Progresului în municipiul Bacău.

Doua autoturisme au luat foc! 

Un echipaj din cadrul Detaşamentului de Pompieri Bacău a intervenit în municipiul Bacău, strada Erou Gheorghe Rusu, pentru lichidarea unui incendiu izbucnit la un autoturism, înmatriculat în județul Bacău, condus de numitul C. P. D., în vârstă de 21 de ani. În momentul izbucnirii incendiului, autoturismul se afla staţionat. În urma incendiului, ce a avut drept cauză probabilă un scurtcircuit electric la un conductor, cablu electric defect, neizolat corespunzător sau cu izolaţia deteriorată în urma unei acţiuni mecanice ori fizice, au ars părţi componente ale unui electroventilator.

Un echipaj din cadrul Detaşamentului de Pompieri Bacău a intervenit în municipiul Bacău, strada Depoului, pentru lichidarea unui incendiu izbucnit la un autoturism, înmatriculat în județul Bacău. În momentul izbucnirii incendiului, autoturismul se afla staţionat. În urma incendiului, a cărui cauză probabilă este în curs de stabilire, a ars autoturismul în proporţie de 90%.

Deblocare ușă acces

Un echipaj din cadrul Detaşamentului de Pompieri Oneşti a fost solicitat să intervină în municipiul Oneşti, strada Libertăţii, pentru deblocarea unei uşi de acces în apartamentul numitei B. M., în vârstă de 83 de ani. Accesul în locuinţa situată la etajul III s-a realizat prin balcon, cu ajutorul scării culisabile.

Incendiu vegetație uscată

Garda de Intervenţie din cadrul Detaşamentului de Pompieri Oneşti a intervenit în comuna Helegiu, sat Brătila, pentru a lichida un incendiu de vegetaţie uscată izbucnit pe un teren aparţinând Consiliului Local Helegiu. Pentru lichidarea incendiului s-a acţionat în cooperare cu Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență al comunei Helegiu. În urma incendiului, ce a avut drept cauză probabilă utilizarea focului deschis în spaţii deschise, au ars aproximativ 1,5 ha de vegetaţie uscată şi mărăciniş.

Incendiu în comuna Dofteana

Garda de Intervenţie din cadrul Detaşamentului de Pompieri Oneşti a fost solicitată să intervină în comuna Dofteana, sat Bogata, pentru lichidarea unui incendiu izbucnit la o locuinţă cu perete comun, aparținând numiţilor C. L., în vârstă de 36 ani şi C. M., în vârstă de 37 ani. La sosirea echipajelor la locul intervenţiei s-a constatat faptul că, incendiul se manifesta la acoperişul casei de locuit, tip P+M, cu pereţii din zidărie şi acoperişul cu astereală din lemn şi învelitoare din tablă şi la o anexă din lemn, din gospodăria numitului C. L. În gospodăria vecină a numitului C. M., la acoperişul casei de locuit de tip P, cu pereţii din zidărie şi acoperişul cu astereală din lemn şi învelitoare din tablă şi ţiglă şi la o anexă din lemn. Pentru lichidarea incendiului s-a acţionat în cooperare cu Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență al comunei Dofteana, care a acţionat cu o autospecială de intervenţie şi 3 voluntari şi Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență al comunei Târgu Ocna care a acţionat cu o autospecială de intervenţie şi 2 voluntari. În urma incendiului, au ars în gospodăria numitului C. L. – circa 50 mp din acoperişul casei de locuit şi aproximativ 50 mp din suprafaţa anexei, circa 30 mc lemn de foc şi s-au deteriorat bunuri materiale din două încăperi, tavanele, pereţii şi tâmplăria, iar în gospodăria numitului C. M. – circa 20 mp din acoperişul casei de locuit şi aproximativ 50 mp din suprafaţa anexei, circa 20 mc lemn de foc şi s-au deteriorat bunuri materiale din două încăperi, tavanele, pereţii şi tâmplăria. Cauza probabilă a incendiului o constituie un burlan metalic deteriorat al casei numitului C. L.. La locul intervenţiei s-a deplasat şi echipajul S.M.U.R.D. din cadrul Detaşamentului de Pompieri Oneşti, fără a fi necesară intervenţia acestuia.

Activitatea echipajelor SMURD

În perioada 04.12.2013, ora 07.00 – 05.12.2013, ora 07.00, echipajele S.M.U.R.D. din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Maior Constantin Ene” al judeţului Bacău au avut 6 intervenţii de acordare a primului ajutor calificat şi de transport al pacienţilor la unităţile de primiri urgenţe din judeţ, astfel: S.M.U.R.D. Bacău – 2 intervenții în municipiul Bacău și câte o intervenție în comunele Prăjeşti și Filipeşti; S.M.U.R.D. Onești – o intervenție în comuna Coţofăneşti; S.M.U.R.D. Moinești – o intervenție în comuna Bereşti Tazlău.

 

Adauga un comentariu

*