Faci sport? Ce sa mananci inainte ca sa ai energie

Daca ai o alimentatie sanatoasa si consumi destul de multe calorii astfel incat sa poti sa-ti sustii activitatea, poti sa mananci ce poftesti. Regula de baza este insa urmatoarea: gaseste ceea ce este cel mai bine pentru tine, si fa acel ceva.fitness(1)

Exista cateva avantaje daca stii cum lucreaza corpul tau si de ce are nevoie ca sa functioneze la nivelul optim. Pentru a avea greutatea normala pentru un corp sanatos trebuie sa te ghidezi dupa un singur lucru: trebuie sa mananci mai putine calorii decat consumi, dar nu mai putine decat are corpul tau nevoie pentru a ramane sanatos.

Cantitatea si continutul meselor sau gustarilor pe care le ai inainte sau dupa antrenamentul de la sala joaca un rol important pentru energia ta in timpul exercitiilor.

Iata ce trebuie sa mananci sau sa bei pentru a avea rezultatele pe care le doresti:

Lichidele dinainte de antrenament:

Daca esti bine hidratat, exercitiile ti se vor parea mai usoare si vor avea un efect mai bun asupra corpului tau.Incearca sa bei cam un litru de apa cu 1 ora sau 2 inainte de sala.

Gustarile sau mesele de dinainte
Daca iti dai seama insa ca organismul tau functioneaza mai bine cu o gustare inainte de a incepe exercitiile, exista doua modalitati de a controla aceste nevoi:

1. Ia o gustare mica cu 30 de minute inainte de antrenament, intre 100 si 200 de calorii.Acesta masa trebuie sa includa carbohidrati usor de digerat si foarte putine grasimi, ca sa digerezi masa repede si astfel energia sa fie folosita in antrenament. Iata cateva idei: suc de fructe; piure de fructe; ananas, caise, banane, mango sau pepene verde; bauturi pe care le beau sportivii; covrigei; batoane proteice.

2. Mananca o masa echilibrata cu 1 ora sau 2 inainte de a incepe exercitiile. Aceasta este cea mai buna varianta pentru cei mai multi dintre oameni. Cu cat masa este mai bogata in grasimi si proteine cu atat va trebui sa astepti mai mult inainte sa incepi exercitiile.Ideal ar fi sa mananci pe jumatate din caloriile pe care te astepti sa le consumi in timpul antrenamentului. Iata ce poti manca: fructe sau iaurt, nuci, fulgi de ovaz, cereale cu lapte, un mix de fructe uscate si nuci, humus si legume crude, oua fierte, branza de vaci si fructe, o felie de paine cu unt de arahide sau un sandvis cu pui, biscuiti din cereale cu unt de arahide sau branza, lapte, rosii sau sucul de la ele, batoane proteice.

Adauga un comentariu

*