Bacaul pentru prima data pe harta proiectelor de autostrazi

Alături de ministrul Transporturilor, Ramona Mănescu, premierul Victor Ponta a prezentat, marți, strategia de dezvoltare a rețelei de autostrăzi pentru perioada 2014-2018.
“Avem 500 de km autostrazi, 230 au fost inaugruati anul trecut de actualul guvern, insa era in lucru autostrada Bucuresti- Constanta. Doar s-au finalizat niste lucrari insa important este sa finalizam proiectele deja incepute. Sunt 4 surse de finantare. Din fonduri de coeziune, avem 3 miliarde de euro, cu totul pentru infrastructura sunt 6 miliarde, 3 la infrastructura si 3 pentru constructii de autostrazi. Putem si suntem avansati cu proiectele in concesiune si parteneriat public privat. Avem fondurile din bugetul de stat, intre 750 milioane si 1 miliard din acciza la combustibil pentru constructia de autostrazi, Parlamentul si Guvernul vor decide in fiecare an in ce directie aloca aceasta resursa suplimentara.

bacau brasov„Din fondurile de dezvoltare regională, pot fi finanţate două tronsoane, Sibiu-Braşov şi Braşov Bacău”, a spus Victor Ponta, care a declarat că „până în 2018, putem uni toate regiunile ţării din fondurile pe care le avem”.

 

 

roman-bacauDin fonduri de coeziune ar putea fi finantate tronsoanele. Ungheni – Târgu Neamț, altul este Roman – Bacău. Pot fi construite încă trei tronsoane. Acestea pot fi licitate și începute în 2014. Este vorba de Pitești – Râmnicu – Vâlcea, Craiova – Calafat, București – Alexandria.

Prin parteneriat public-privat se pot construi tronsoanele Comarnic Brașov,pentru care pe 9 decembrie se depune oferta finala. Alte proiecte ce pot fi finanțate prin PPP sunt: Comarnic – Ploiești, Pitești – Craiova, Suplacu de Barcău – Gilău.

Din bugetul de stat pe 2014, premierul a propus finalizarea trnsonului Borș – Suplacu de Barcău și finanțarea Galați- Brăila, autostrada inclusă pe coridorul 9.

Adauga un comentariu

*