Retete cu ou

In loc de oua ochiuri si chiar de clasica omleta alege varianta unui ou inchegat la cuptor. E mai sanatos si ii poti pune alaturi ingredinetele preferate. De la mini tarte pana la cartofii copti, in toate aceste retete isi face loc in mijloc si un ou copt.652x450_084629-cum-sa-faci-cele-mai-bune-oua-ochiuri

Mini tarte cu ou, ciuperci si bacon

Ingrediente (pentru 4 portii):

Pentru aluat:
300g faina
150g unt rece, taiat cubulete
8 linguri apa rece
sare

Pentru umplutura:
2 lingurite ulei de masline
150 bacon tocat marunt
4 oua
4 linguri smantana
½ cescuta branza feta rasa
½ ceascuta ciuperci feliate subtire
½ ardei gras rosu, tocat marunt
cimbru
sare
piper

cupcakes oua suncaPregateste aluatul de tarta, iar cat aluatul sta la frigider, incinge cuptorul la 220C si unge cateva forme mici de tarte.
Incinge uleiul intr-o tigaie si soteaza baconul la foc mediu pana se rumeneste. Scoate-l pe servetele de hartie care sa extraga grasimea in exces.

In aceeasi tigaie soteaza ciupercile si ardeiul cu putina sare, piper si cimbru. Intinde aluatul in formele de tarta (ce ramane poate fi pastrat la congelator).

Sparge in fiecare forma cate un ou si presara in jurul lui bacon, ciuperci, ardei. Presara deasupra branza feta si smanatana.
Inainte sa introduci formele in cuptor coboara temperatura la 180C. Coace-le 25-30 de minute pana cand oul se incheaga. Serveste-le fierbinti.

Oua coapte in cuiburi pufoase cu chili

Ingrediente (pentru 4 portii):
4 oua la temperatura camerei
2 fire ceapa verde
50g parmezan ras
2 felii prosciutto prajite bine si maruntite
2 lingurite ardei rosu iute, tocat marunt (poti folosi si fulgi de ardei)
sare si piper

oua-coapte-in-cuiburi-pufoase-cu-chili_size5Incinge cuptorul la 230C. Separa ouale, pastrand fiecare galbenus intr-un recipient separat.
Pune albusurile intr-un bol si bate-le spuma (5-6 minute). Amesteca in spuma parmezaul ras, ceapa verde, baconul maruntit si ardeiul iute.

Aseaza 4 gramajoare din aceasta spuma intr-o tava, pe o hartie de copt. Formeaza o adancitura in mijlocul fiecareia dintre ele. Pune tava la cuptor pentru 3 minute pana cand se rumenesc putin, dar nu sunt coapte complet.

Apoi, cu grija, pune in fiecare adancitura cate un galbenus si baga tava la cuptor inca 4 -5 minute pana cand galbenusurile se intaresc, dar mijlocul este inca moale. Serveste-le fierbinti!

Oua coapte in cartof

Ingrediente (pentru 4 portii):
4 cartofi medii
50 gunt
50g cascaval sau cheddar
4 oua mici
sare si piper
patrunjel proaspat, tocat

cosulete_68811300Incinge cuptorul la 200 de grade. Spala cartofii si pune-i la copt timp de o ora si jumatate. Cand s-au copt, taie-le un capac (nu la jumatate) si lasa-i sa se raceasca putin. Scoate-le miezul cu o lingurita pana la cativa milimetri de coaja.

Miezul de cartof copt se zdrobeste si se amesteca cu unt, cascaval, sare si piper. Umple cojile de cartofi pregatite cu aceasta umplutura pana la jumatate de centimetru de marginile de sus.

Sparge in fiecare cartof un ou, condimenteaza cu sare si piper si coace-le timp de 30 de minute pana cand ouale se intaresc. Serveste fierbinte cu patrunjel tocat.

Salata cu ou si somon

Ingrediente:
1 tulpina telina toccata
6 oua fierte tare
½ ceapa toccata
70g somon afumat tocat marunt
120g maioneza
3-4 lingurite marar proaspat tocat
sare si piper

DSC05104Toaca marunt ouale fierte si amesteca-le intr-un bol cu tulpina de telina, somonul si maioneza.

Totul se asezoneaza cu sare, piper, marar. Daca doresti, poti sa adaugi si 2 lingurite de caviar.

Se tine la rece timp de 2 ore pentru a permite aromelor sa se combine.

Sursa: www.foodstory.ro

Adauga un comentariu

*