Curatarea fetei – iata un truc ieftin si cu rezultate optime

Cu toti ne dorim o fata cat mai frumoasa, iar pentru asta trebuie in primul rand sa avem un stil de viata cat mai sanatos. Se stie ca daca avem grija de sanatatea noastra interioara, rezultatele exterioare sunt extraordinare.

O conditie esentiala a ingrijirii fetei este curatarea zilnica a ei, aceasta contribuind la indepartarea celulelor epiteliate moarte de pe suprafata pielii.
Patru pasi importanti catre rezulate aproximativ ca intr-un salon de cosmetica:

index1. Curatarea preliminara
Demacherea fetei – pentru a indeparta praful si impuritatile. Fiecare foloseste produsul corespunzator tipului de ten.

baie_de_aburi12. Baia de abur

Una dintre cele mai eficiente proceduri pentru curatarea profunda, reprezinta baitele de aburi pentru fata. Aceasta este o metoda traditionala, pe care o folosim si acum, deasemenea ea fiind adoptata si de saloanele de frumusete. In urma baitei, porii de pe fata se deschid si permit eliberarea toxinelor.

Pentru a aplica aceasta procedura acasa, este nevoie sa tineti fata deasupra unui vas cu apa fierbinte, sau deasupra unui inhalator facial, in care inainte de fierbere se adauga cateva linguri cu flori de musetel sau cateva uleiuri eterice. Va acoperiti bine capul cu un prosop mare, pentru a nu permite ca aburii sa iasa prin parti. Durata baitei de aburi depinde de tipul tenului pe care il aveti, si anume: pentru tenul gras – 10 minute; pentru tenul mixt – 5 minute; pentru tenul uscat – 3 minute.

3. Curatarea in profunzime
Dupa procedura cu aburi, este benefica aplicarea unei masti de curatare profunda, cu efect de scrub. Va propunem o masca foarte eficienta care se prepara acasa: se ia intr-un vas cateva linguri cu faina de porumb si se amestica cu putina apa fiarta. Continutul obtinut se aplica pe fata si gat, si cu ajutorul degetelor sau a unui burete special se fac miscari circulare, evitandu-se zona ochilor. Dupa ce ati masat fata, se spala urmele de porumb cu apa calduta. Aceasta va elibera fata de celulele moarte si va asigura o protectie impotriva imbolnavirii si imbatranirii pielii, astfel oferindu-i luminiozitate.

4. Hidratarea163_1
Acum e timpul cel mai potrivit pentru aplicarea mastilor hidratante. In cazul in care nu aveti timp pentru masca de fata, puteti folosi direct o crema hidratanta. Mastile si cremele care se aplica dupa curatare trebuie sa fie alese cu prudenta, in functie de tipul de ten.

Este important sa stiti ca:

Baile de aburi cel mai bine actioneaza asupra pielii inasprite, cu multe cosuri, cu puncte negre, lipoame albe.
Este contraindicat sa foloseasca aceasta procedura persoanele cu tendinta de inrosire, pilozitate crescuta, precum si in cazul astmului bronsic, tensiunii crescute, tulburarilor de activitate cardiaca.
Este necesar sa spalati bine mainile inainte de procedura si sa dezinfectati pielea inainte si după baia de aburi.

Si sa avem mereu in considerare faptul ca – E frumoasa doar acea piele care este sanatoasa!

Adauga un comentariu

*