Sezonul racelilor: remedii pentru dureri in gat

O durere de gat poate fi primul semn al unei raceli, asa cum poate fi cauzat de o intindere a coardelor vocale sau un semn al unei boli mai grave, cum este, de pilda, o infectie cu un streptococ.Remedii-pentru-durerile-de-gât-

Dar cauzele pot fi si de alta natura, de pilda : fumatul, alergiile, polipii si cancerul. Daca observi ca ai dureri persistente cel mai bine este sa mergi la un medic, daca acestea nu sunt asociate si cu simptome de gripa sau raceala, sau chiar si in aceste doua situatii, daca te simti foarte rau.

Pe langa tratamentul medicului insa, in cazul durerilor de gat provocate de raceli si gripe in principal poti folosi si remedii de casa, care sunt eficiente mai ales datorita faptului ca unele sunt naturiste.

Fa gargara cu apa calda sarata

– adauga o jumatate de lingurita cu sare la o cana cu apa calda astfel reducandu-se inflamarea gatului si poate ajuta la eliberarea mucusului.

Foloseste-te de dropsuri

– in loc de pastile de supt special facute pentru durerile de gat, te pot ajuta si dropsurile, deoarece, stimuleaza productia de saliva, ajutand la pastrarea gatului umed si la ameliorarea durerii.

Lamaile

– taind o lamaie in feliute si adaugand niste miere de albine, un remediu natural ideal si eficient.

Hidrateaza-te!

– in general este bine sa ne hidratam, dar mai ales cand esti bolnav si cand gatul este inflamat sau iritat, acesta cu cate este mai umed cu atat durerea este mai putin intensa. Orice lichide alegi sa consumii, e bine sa te axezi pe apa, dar si pe un ceai indulcit usor, ca si pe o supa.

Odihneste-te!

– nu e cel mai rapid remediu impotriva durerilor de gat, dar e unul dintre cele mai eficace. Somnul prelungit te ajuta sa lupti impotriva virusului racelii, intarind rezistenta organismului.

Adauga un comentariu

*