Steaua, învinsă cu 3-0 de Schalke 04, în prima etapă a Ligii Campionilor

Steaua a jucat de la egal la egal timp de mai bine de o oră cu echipa gazdă, dar o greșeală uriașă a lui Szukala a șters toate lucrurile bune făcute de campioana României, gazdele punctând prin Atsuto Uchida (67), Kevin-Prince Boateng (78), Julian Draxler (85). Schalke a început la cârma jocului, dar prima situație notabilă a partidei a venit în minutul 9, după o degajare greșită a lui Latovlevici, însă șutul din careu al lui Szalai a fost apărat de Tătărușanu.

Boateng a câștigat duelul aerian cu Georgievski și a trimis cu capul la colțul scurt, dar Tătărușanu a fost din nou pe fază. După aproximativ o jumătate de oră de joc pentru gazde, Steaua a început să iasă mai mult la joc și Tănase a expediat un șut foarte bun, scos în corner de Hildebrand (31). ”Roș-albaștrii” au avut momente bune, au pus presiune la poarta echipei germane, iar la cea mai bună încercare, șutul lui Stanciu a fost respins de apărătorii gazdă.

Finalul primei părți a aparținut lui Schalke, puternicul Kevin-Prince Boateng având două șanse bune (45), însă în primă instanță a fost blocat in extremis de Szukala, pentru ca apoi să tragă în blocajul lui Tănase. Steliștii au avut o șansă destul de bună în chiar primul minut al reprizei secunde, însă Kapetanos a reluat peste transversală în urma unui corner (46).

Aogo a executat foarte periculos o lovitură liberă, însă Neustaedter nu a ajuns la balon (52), dar Steaua a fost mai aproape de gol (54), la mingea deviată de Kapetanos și apoi la șutul cu efect al lui Bourceanu. Steaua și-a mai creat o ocazie, prin Popa (61), care a șutat din unghi, dar nu a găsit poarta apărată de Hildebrand, după ce a amețit un fundaș cu driblingurile sale.

Echipa germană a deschis scorul împotriva cursului jocului, un gol stupid încasat de Steaua: japonezul Uchida a centrat în careu, Szukala a lăsat balonul crezând că va fi prins de Tătărușanu, dar mingea a intrat în plasă (1-0, min. 67). Steaua a ieșit la atac și a căutat egalarea, iar Schalke a majorat diferența la capătul unui contraatac, prin Kevin-Prince Boateng (78): 2-0. Steliștii au căzut, iar Schalke a mai marcat o dată, prin Julian Draxler (85), după o pasă venită de la Fuchs: 3-0. Schalke a trecut și pe lângă golul patru, dar Clemens a trimis în bară (90+1).

Steaua a terminat meciul în zece oameni, după ce Popa s-a accidentat și a părăsit terenul după ce antrenorul Laurențiu Reghecampf efectuase toate schimbările.

Adauga un comentariu

*