Comitetul Executiv National al PSD s-a intrunit in week-end la Mamaia

Reuniunea Comitetului Executiv National al PSDa inceput vinery, la Mamaia,  în prezenţa preşedintelui formaţiunii, premierul Victor Ponta, care a anunţat între altele că obiectivul partidului la europarlamentare este obţinerea unui scor de 35% şi că „Proiectul cel mai important din această sesiune din toamna, politic, guvernamental şi parlamentar, îl constituie declanşarea procedurii efective de descentralizare şi de pregătire a regiunilor”.

Premierul Victor Ponta a ieşit în faţa presei cu declaraţii, făcând întîi referire la tragicul accident din Ungaria şi la măsurile luate de autorităţi în acest context, precum şi la situaţia din Siria şi poziţia României, despre care a asigura că va fi una foarte clară şi aflată în coordonare cu cea a partenerilor noştri occidentali. Revenind la subiectul reuniunii PSD de vineri, Ponta a anunţat că a prezentat cele patru direcţii fundamentale pe termen mediu şi lung ale strategiei PSD, el enumerând, între altele, o buna guvernare, regionalizarea şi descentralizarea precum şi revizuirea Constituţiei.

Victor Ponta a declarat la debutul reuniunii PSD de vineri că „oricine vrea să muncească în România apare domnul Băsescu şi îi dă în cap sau îi face un dosar penal sau îl înjură pe la televizor”, şi că un obiectiv important care a stat la baza constituirii USL este ca românii „să scape, până anul viitor, de tot ceea ce înseamnă regimul Băsescu”, transmite Agerpres. Preşedintele PSD a vorbit şi despre situaţia primarilor, el transmiţându-le colegilor că în această toamnă şi în bugetul pe 2014 trebuie găsite mult mai multe „resurse inteligente”pentru aleşii locali. „Eu într-un fel i-am prevenit că 2013 va fi un an greu, pentru că e anul în care trebuie să plătim cât mai mult din ce ne-au lăsat ceilalţi de plătit. Dar în 2014 trebuie să facem toate eforturile pentru a aloca mai multe resurse pentru continuarea proiectelor aleşilor noştri locali. La fel, cele cinci-zece proiecte naţionale pe care sper să le şi începem în această toamnă – autostrăzi, e vorba de mari lucrări, de agricultură, trebuie să le punem în aplicare. Iar eu am încredere că mergem în direcţia bună”, a menţionat liderul USL.

Ponta a declarat la reuniunea Comitetului Executiv Naţional că prioritatea legislativă a PSD va fi ca regionalizarea să se facă prin proiect de lege fără a mai aştepta revizuirea Constituţiei. „Trebuie să mergem mai departe prin modificarea legii 315/1998 cea cu regiuniile de dezvoltare, trebuie să mergem mai departe de a formă practic regiunile chiar înainte de a primi statutul constituţional”.”Am discutat informal cu vicepreşedinţii partidului. Trebuie să mergem mai departe cu modificarea legii 315/1998, cea cu regiuniile de dezvoltare, trebuie să mergem mai departe de a forma practic regiunile chiar înaintea de a primi statutul constitutional. Instituţiile care vor merge de la Guvernul central către regiuni, către structurile locale. De la 1 ianuarie intrăm pe noul exerciţiu financiar al UE şi trebuie să fim pregătiţi în această perioada că orice centralizare excesivă la Bucureşti îngreunează lucrurile şi cu cât lăsăm mai mult lucrurile la nivel de regiune şi oraş, atribuţii şi resursele financiare merg mai bine. Proiectul cel mai imporrtant din această sesiune din toamna, politic, guvernamental şi parlamentar, îl constituie declanşarea procedurii efective de descentralizare şi de pregătire a regiunilor”, a declarat Ponta citat de HotNews.

Liderul PSD a refuzat să le ofere declaraţii jurnaliştilor înaintea reuniunii, însă le-a spus colegilor săi în debutul şedinţei că această toamnă este una foarte importantă pentru proiectele social-democraţilor că principalul mesaj de unitate al partidului, de solidaritate, de profesionalism reprezintă deja o realitate.

Ponta a mai precizat că un obiectiv principal al PSD este atingerea unui scor de peste 35 la sută la alegerile europarlamentare din 2014.

„Mă uit cu plăcere la sondaje care ne dau mai mult, dar sunt realist”, a declarat Ponta, amintind că scorul de 35 la sută nu a fost niciodată atins de PSD la aceste alegeri.

 

sursa: www.ziuanews.ro

Adauga un comentariu

*