Peste opt mii de misiuni executate de IJJ Bacau, in primul semestru

Activitatea desfăşurată în semestrul I al anului 2013, a avut drept obiective îndeplinirea cu răspundere a sarcinilor, atribuţiilor funcţionale şi misiunilor încredinţate, protejarea valorilor fundamentale ale cetăţenilor, dar şi eficientizarea misiunilor destinate creşterii gradului de siguranţă a cetăţenilor.

O atenţie deosebită am acordat prevenirii situaţiilor de risc în zona instituţiilor de învăţământ preuniversitar, în scopul asigurării climatului de ordine şi siguranţă publică, creşterii gradului de siguranţă al elevilor şi personalului didactic. Pentru asigurarea transparenţei acţiunilor desfăşurate de jandarmi în folosul cetăţenilor, vă prezentăm în continuare o sinteză a rezultatelor obţinute de la începutul anului curent.

 Pe linia executării misiunilor de ordine publică, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Bacău a executat un număr de 8116 misiuni atât independent cât şi în cooperare şi colaborare cu alte instituţii, având drept scop asigurarea ordinii şi liniştii publice în zona de competenţă teritorială, apărarea drepturilor cetăţenilor şi protecţia acestora, apărarea proprietăţii publice şi private, prevenirea şi combaterea faptelor de natură contravenţională şi penală, din care: 5946 misiuni de menţinere a ordinii publice, 531 misiuni de asigurare a ordinii publice, 932 acţiuni de intervenţie, 694 acţiuni executate în cooperare cu alte instituţii şi 134 acţiuni executate cu organizaţii, agenţii, oficii centrale de stat sau locale.

Pe linia constatării faptelor de natura penală.În perioada de referinţă, s-au instrumentat şi înaintat spre competenta soluţionare parchetelor un număr de 229 dosare penale. Cu ocazia întocmirii celor 229 dosare s-a constatat un număr de 237 infracţiuni şi au fost identificaţi un număr de 263 făptuitori. Pe genuri de infracţiuni, situaţia se prezintă astfel:

–         215 infracţiuni de furt;

–         11 infracţiuni de distrugere;

–         3 infracţiuni de loviri sau alte violenţe;

–         2 infracţiuni de uz de fals;

–         1 infracţiune de ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea O.P. ;

–         1 infracţiune de înşelăciune;

–         1 infracţiune de abuz de încredere;

–         2 infracţiuni conform prevederilor art. 2, alin.(1), pct.1 Legea 61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii si liniştii publice;

–         1 infracţiune conform O.U.G. 23/2008 privind pescuitul  şi acvacultura ;

 Pe linie de contravenţii ,  activitatea s-a concretizat în aplicarea unui număr de 3798 sancţiuni contravenţionale, din care 2689 au fost amenzi în valoare de 715.800 lei iar 1109 avertismente . Sancţiunile contravenţionale aplicate în această perioadă au fost în majoritate la Legea nr. 61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii si liniştii publice.  Pe linia activităţilor de prevenire si combatere a faptelor antisociale se află în desfăşurare trei programe preventiv educativ de informare şi conştientizare:  „ŞCOALA TA FĂRĂ DROGURI”, „SĂ ÎNCURAJĂM SPECTACOLUL SPORTIV”, „JANDARMUL PRIETENUL CELOR CARE RESPECTA LEGEA”, desfăşurând 108 activităţi în cadrul acestora.

COMPARTIMENTUL INFORMARE RELAŢII PUBLICE ŞI RELAŢII CU PUBLICUL

Adauga un comentariu

*