Infracțiuni la regimul circulației rutiere

G. Viorel, de 52 ani, din Bacău, a fost depistat în timp ce conducea un ciclomotor. În urma investigațiilor efectuate polițiștii au stabilit că G.Viorel avea permis de conducere necorespunzator categoriei din care face parte vehiculul pe care îl conducea. În cauza s-a întocmit dosar penal cercetările efectuându-se sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul sau tramvai de către o persoană al cărui permis de conducere este necorespunzător categoriei din care face parte vehiculul respectiv, fapta prev. și ped. de art 86 alin 2 din OUG 195/2002 rmcu.

Polițiștii l-au depistat în trafic pe strada Izvoare din municipiul Bacău, pe G. Petrachi, de 68 ani, din localitate, în timp ce conducea un autoturism având valabilitatea numerelor de înmatriculare provizorii expirată din data de 29.06.2013. În cauza s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii prevăzută și pedepsită de art. 85 alin. 1 din OUG nr. 195/2002 rep. urmând ca la finalizarea cercetărilor a se propune soluție legala prin Parchetul de pe lângă Judecătoria Bacău.

Politistii au  fost sesizați că pe strada Vadu Bistriţei s-a produs un accident rutier din care au rezultat numai pagube materiale. În timp ce I. Mircea, de 57 ani, din municipiul București, conducea un autoturism, a intrat în coliziune cu un alt autoturism condus de M. Vitalie, de 25 ani, din municipiul Bacău, care nu s-a prezentat în termenul legal la unitatea de poliție pentru întocmirea documentelor de constatare. Cu ocazia examinarii autoturismelor s-a constatat ca I. Mircea a reparat autoturismul fără autorizația eliberată de către poliție. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de reparare a autovehiculelor având urme de accident fără autorizația eliberată de poliție, fapta prev. și ped de art 93 alin. 2 din OUG 195/2002R.

Lucrătorii Postului de Poliție Nicolae Bălcescu, au identificat în trafic, pe raza comunei Nicolae Bălcescu la intersecția dintre DJ 119 și DC 169C, un moped ce se deplasa pe direcția Faraoani-Sarata. În urma verificarilor efectuate s-a stabilit faptul ca B. Laurentiu Paul, de 19 ani, din comuna N. Bălcescu conducea un moped și nu poseda permis de conducere, iar mopedul pus în circulație nu era înregistrat, placuța cu numărul de înregistare ce era montat pe vehicul, aparținând unui altui moped. În cauza s-a întocmit dosar penal.

O patrulă de poliție în timp ce efectua serviciul de patrulare pe DN11, pe raza comunei Oituz,  a depistat în trafic pe G.Neculai, de 67 ani, din oraşul Tg.Ocna, care conducea un autoturism, având o alcolemie de 0,51 mg/l alcool pur în aer expirat, rezultată prin testarea conducătorului auto cu aparatul alcooltest. Cel în cauză a fost condus la Spitalul Oneşti unde i-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză s-a întocmit dosar penal conf.art.87/1 din OUG 195/2002R.

Adauga un comentariu

*