Petrolul Ploieşti a câştigat Cupa Romaniei, după 1-0 în finala cu CFR Cluj

Formaţia Petrolul Ploieşti a câştigat Cupa României-Timişoreana pentru a treia oară în istorie, după ce a învins, sâmbătă, pe Arena Naţională, cu scorul de 1-0 (1-0), echipa CFR Cluj, în finala competiţiei. Unicul gol al meciului a fost marcat de Bokila, în minutul 8, când a profitat de o greşeală din apărarea echipei clujene şi a înscris cu un şut la colţul lung.

Petrolul Ploieşti: Hamutovski – Alcenat, Hoban, Yamissi, Guilherme – Mustivar, Mojica (Romario ’83) – Boudjemaa (Achim ’90+2), Hamza, Grozav (Morar ’72) – Bokila. Antrenor: Cosmin Contra

CFR Cluj: Felgueiras – Ivo Pinto, Cadu, Piccolo, Camora – Mureşan, Sare – Rui Pedro, Diogo Valente (Kapetanos ’61), Deac (Weldon ’81) – Maah. Antrenor: Eugen Trică

Cartonaşe galbene: Alcenat ’20, Mojica ’43, Bokila ’45+2, Hamza ’90+4 / Mureşan ’45+1, Rui Pedro ’59, Cadu ’80

Meciul a fost arbitrat de Cristian Balaj, ajutatla cele două linii de Aurel Oniţă şi Valentin Avram. Rezervă a fost George Rădulescu. Asistenţi suplimentari au fost Alexandru Tudor şi Istvan Kovacs, iar Sebastian Gheorghe a fost rezervă.

Delegat de joc a fost Daniel Prodan, iar observatori de arbitri Alexandru Deaconu.  Antrenorul echipei Petrolul, Cosmin Contra, suspendat după incidentele de la meciul cu Gaz Metan Mediaş, a urmărit partida din tribună.
La meci au fost prezenţi si componenţii echipei naţionale a României în frunte cu selecţionerul Victor Piţurcă, dar şi jucătorii reprezentativei de tineret.
La finală au asistat 29.343 de spectatori. După ce a fost înlocuit cu Morar, Gheorghe Grozav s-a dus în tribune alături de fanii ploieşteni. În ultimele secunde ale a meciului, CFR Cluj a marcat, însă golul a fost anult pe motiv de ofsaid. Jucătorii echipei Petrolul Ploieşti au fost premiaţi, sâmbătă seară, pe Arena Naţională, ei primind medaliile de câştigători ai Cupei României-Timişoreana de la Anghel Iordănescu şi trofeul de la Mircea Dridea. La finalul meciului, jucătorii ploieşteni s-au îmbrăcat în tricouri albastre pe care era imprimată Cupa României. După ce au primit medaliile şi s-au urcat pe podiumul de premiere, jucătorii s-au strâns în jurul trofeului, până când acesta a fost ridicat de căpitanul Sony Mustivar, după ce i-a fost înmânat de legendarul jucător petrolist, Mircea Dridea. Formaţia Petrolul Ploieşti a câştigat Cupa României-Timişoreana pentru a treia oară în istorie, după ce a învins, sâmbătă, pe Arena Naţională, cu scorul de 1-0 (1-0), echipa CFR Cluj, în finala competiţiei.

Adauga un comentariu

*